Çubuk'a 66 Bin Kışlık Çiçek

Çubuk'a 66 Bin Kışlık Çiçek

Çubuk Belediyesi, İlçeyi yeşil alanlarıyla, parklarıyla, kavşaklarıyla, refüjleriyle ve soğuğa dayanıklı çiçeklerle kışa hazırlanıyor.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kış mevsimine girdiğimiz bu günlerde kışlık çiçek dikim çalışmalarına başlayarak, tüm kavşaklarda, kamu kurum ve kuruluşlarının bahçelerinde çiçeklerle modern motif ve desenler oluşturarak ilçeye özel bir görünüm kazandırıyor. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, göbek, refüjler ve parkları kırmızı beyaz renklerde süs lahanaları ve menekşelerle ilçenin rengarenk bezenmeye başlandığını söyledi.

2009 yılının son aylarında Çubuk"a yaklaşık 66bin kışlık çiçek dikimi gerçekleştireceklerini açıklayan Başkan Özden, öncesinde yazlık çiçeklerin olduğu bu alanlara ekiplerce çapalanıp temizlenerek kırmızı ve beyaz renklerde süs lahanası dikimi yaptıklarını ifade etti. Hava şartlarına bağlı olarak Çubuk"un muhtelif alanlarının kışlık süs bitkileri ile donatacaklarını bildiren Başkan Özden, çiçeklerle modern motif ve desenler yaparak, ilçeye özel bir görünüm kazandırmak istediklerini, bunun içinde vatandaşlarında bu çalışmalara katkıda bulunmaları gerektiğini belirterek herkesten refüj ve parklardaki yeşil kuşak ile dikim yaptıkları yeşil alanları korumaya özen göstermelerini istedi.

-YEŞİL ALANLARA GÜNLÜK BAKIM

Başkan Özden, kapalı ve yarı kapalı su, şelale sistemleri bulunan yeşil alanlar ile büyük parkların ilaçlandığını, park ve rekreasyon alanlarında bitkisel çalışmalar ile alan temizliği gibi günlük işlemlerin sürdürüldüğünü kaydetti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum