Çubuk'a 320 Bin Ton Asfalt Atıldı

Çubuk'a 320 Bin Ton Asfalt Atıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, büyükşehir belediyesi olarak Çubuk'ta 320 bin ton sıcak asfalt serimi yaptıklarını söyledi.

 

ANKARA (AA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, büyükşehir belediyesi olarak Çubuk'ta 320 bin ton sıcak asfalt serimi yaptıklarını söyledi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı makamında ziyaret eden Üçpınar, daha sonra ilçede çalışma yapılacak alanları inceledi. Üçpınar, burada yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin ardından Çubuk'ta önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Karagöl bölgesindeki mahalle yolları ile Karagöl yolunun yüzde 50'sinin asfaltlandığı bilgisini veren Üçpınar, şunları söyledi:

"Yerel seçimlerin ardından bu tarafa Çubuk'ta 320 bin ton asfalt serimi yapıldı. Bu asfalt serimi özellikle Karagöl yolumuza ve grup yollarına yapıldı. 2015 yılında da aynı şekilde asfaltlama planımız devam edecektir. Bu yıl yarısını yaptığımız Karagöl yolunun geri kalan kısmını 2015 yılında tamamlayarak inşallah bitireceğiz. Bu haftadan sonra da Çubuk içerisinde bulunan Adnan Menderes Bulvarı ve Karagöl Caddesinde kaldırım ve orta refüj çalışmalarımız başlayacak. Daha önceden de 7 caddemizde kaldırım çalışmamızı bitirmiştik."

Çubuk'ta kış aylarının şiddetli geçtiğine dikkat çeken Üçpınar, karla mücadelede Çubuk'u Ankara'dan değil de Çubuk'tan yöneteceklerini kaydederek, "Bölgemizde tuz stokumuz oluşturuluyor. Ayrıca burada konuşlandırılacak greyderlerimizin, dozerlerimizin de bakımı yapılıyor. Greyder ve dozerlerin sayısını artırırken, kamyon üzerine takılan bıçak sistemleri de hazırlandı. Toplamda 15'e yakın iş makinemiz ve kamyonumuzla 3 ekip halinde Çubuk'ta kışa hazırız. Yetmediği zamanlarda ise merkezden ekip takviyesi yapabileceğiz" diye konuştu.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise "Yaptığımız müracaatlar sonucunda artık ilçe halkımız kazılar için izin ve ruhsat ile asfalt ve yol katılım payı gibi izinleri ve ücretleri merkeze gitmeden burada yapabilecek. Bu uygulama vatandaşlarımızın işlerini büyük ölçüde kolaylaştıracak. Büyükşehir Belediyemizin ilçemizde asfalt, kaldırım ve alt yapı çalışmaları devam ediyor" dedi.

   

 

Kaynak: 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum