ÇUBUK’A 24 SAAT OTOBÜS UYGULAMASI YOK...

ÇUBUK’A 24 SAAT OTOBÜS UYGULAMASI YOK...

Ankara’da 9 ilçeye 24 saat otobüs konuldu, Metro saati de uzatıldı.

Şuayip YAMAN

Haber-Yorum

 

Başkentlilerin “Gece ulaşımı istiyoruz” çağrısı karşılık buldu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın ilk icraatı 9 ilçeye 24 saat otobüs ve metro uygulaması oldu.

 

Gece ulaşımının cuma günü (17.11.2017) itibarıyla hayata geçeceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa TUNA; “Kentte en çok yolcunun taşındığı 35 otobüs hattında gece boyunca 280 seferle hizmet verilecek. Belirlenen 35 hat, gece 02.00’ye kadar normal seferlerine devam edecek. 02.00’den sonra ise her saat başı sefer yapacak, sabah 06.00’da ise normal seferlerine dönecek. Gece ulaşımının fiyat tarifesinde ise herhangi bir değişiklik olmayacak.

 

Ulaşımla ilgili çalışmaları göreve gelir gelmez başlattıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Otobüsleri 24 saate çıkaracağımızı ilk gün söyleseydik olmazdı. Çalışmalarımızı tamamladık. Cuma gününü cumartesiye bağlayan gecede ulaşım başlayacak.

 

Amacımız 24 saat yaşayan, canlı ve dinamik bir şehir yaratmak” dedi.

 

Gece ulaşımı için belirlenen 35 hattın Ankara’daki toplam yolcu sayısının yüzde 90’ına hitap ettiğine dikkat çeken Tuna, sözlerine şöyle devam etti: “Halkın yüzde 90’ının talebini gidermiş olacağız. Metro seferleri ise Ulaştırma Bakanlığı’nın test sürüşleri nedeniyle gece 01.00’e kadar uzatıldı. 01.00’den sonra ise diğer araçların test sürüşleri yapılacağı için şu anda daha fazla uzatma ihtimalimiz yok. 00.00’da kepenk kapatılıyordu, şimdi 01.00’e kadar sefer yapılabilecek. Bu da ciddi bir yoğunluğu alacaktır.” Dedi.

 

Çubuk’a Otobüs de Yok...

 

24 saat otobüs konulan 9 ilçe arasında Çubuk İlçesi yok.

 

Demek ki; Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Çubuk’u hiç tanımıyor. Tanısaydı, görseydi ve de bilseydi ilk uygulamayı Çubuk’tan başlatırdı. Ama olmadı...

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa TUNA; “Amaç, 24 saat yaşayan, canlı ve dinamik bir ANKARA...” diyor.

 

Demek ki, Çubuk 24 yaşayan, canlı ve dinamik bir kent vasfına sahip değil...

 

Birkaç gün önce de, İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara’nın 9 ilçesine “1000 Bekçi Kadrosu” verilmişti.

 

Çubuk İlçesi bunların içinde de yoktu.

 

Yoksa birileri “Çubuk İlçesi AK Parti’ye çok oy veriyor” diye Çubuk İlçesini cezalandırıyor olmasın!..

 

İnsanın aklına başka bir şey gelmiyor...

 

Peki; Bu uygulamalardan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakan Sayın Binali YILDIRIM’ ın haberleri var mı?

 

439-6 PURSAKLAR-AYYILDIZ MAHALLESİ-ULUS-15 TEMMUZ KIZILAY MİLLİ İRADE MEYDANI
 

486-6 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ -DUMLUPINAR-SARAY-ULUS-SIHHİYE

 

Yukarıdaki EGO otobüs hatlarında da görüldüğü gibi; Pursaklar ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi- Dumlupınar ve Saray’a bundan böyle 24 saat otobüs var.

 

Ankara’nın vergide Metropol, hizmette ise üvey evladı olan 100 bin nüfuslu Çubuk’a ise bekçi kadrosu yok, 24 saat otobüs hizmeti yok. Metro zaten hiç yok...

Her hizmette olduğu gibi Çubuk yine unutuldu.

 

Metro ilçe için şimdilik bir hayal.. Bir başka ifade ile “Çubuk’a Metro gelecek” diye siyasiler tarafından vaat ediliyor. İleride inşallah gerçek olur. Metro önce Esenboğa Havaalanı’na gelecek. Olursa, sonra da Çubuk’a, pardon Esenboğa Külliyesine gelecek...

 

Çubuk ve Çubuklunun sahibi yok. Olanlar da dikkate alınmıyor...

 

Ankara’nın milletvekili çıkartamayan ilçesi unvanını hala kimseye kaptırmadık. Ama Ankara’nın en eski ilçesiyiz. 

 

Seçtiğimiz vekillerin çoğu da bizi temsil etmiyor/edemiyor. Biz seçiyoruz, onlar ise gidip doğup-büyüdükleri yerlere hizmet götürüyorlar.

 

Bazıları seçimden seçime ilçeye geliyor. Oyumuzu alıp gidiyor. Bazıları açılış ve davetlerde ilçemize geliyor sadece boy gösteriyor. Bazıları da ilçeye hizmet için çalışıp-didiniyor ama sayıları yetersiz olduğu için başarılı olamıyorlar.

 

Örneğin;

 

Geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir tarafından meskenlere gönderilen ‘Yol Harcamalarına Katılım Payı’nın kaldırılması için Çubuk Platformu tarafından hazırlanıp 14 Bölge Milletvekilimize gönderilen rapor; CHP Bölge Milletvekili Şenal SARIHAN ve MHP Bölge Milletvekili Mustafa MİT tarafından dikkate alınmış, bu milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifi Meclis ‘İnsan Hakları Komisyonu’ndan geçirilmiş ve 2016 yılının ortalarında Meclis Genel Kurulu’na, oylanması için gönderilmiş.

 

AK Parti Bölge milletvekilleri bu kanun teklifine duyarsız kalmış bir tepki göstermemişlerdir.

Ne yazıktır ki, kanun teklifi gündeme alınmamakta ve hala bekletilmektedir... 

 

Çubuk birilerine göre hala “oy deposu” olarak görülüyor. ..

 

Yani Çubuklunun oyu hala birilerine göre “çantada keklik” olarak görülmekte..

 

İlçe Halkının bir yaptırım gücü olmadığı için gözle görülür bir hizmet alamıyoruz.

 

İlçe halkı hala “elma şekeri ve horoz şekeri” ile kandırılıyor...

 

İlçemiz her ne kadar “Metropol İlçe” olsa da;  birtakım aileler hala “sadaka kültürü” ile geçinmekte. Oğlan çocukları plastik topla, kız çocuklarımız oyuncak bebekle, muhtarlarımız da masa, sandalye, tüp, çay ile avutulmakta...

 

Demek ki Çubuk Halkı ve siyasilerin hiçbir siyasi gücü yok. Neden mi? Çünkü kimse bizi tanımıyor/takmıyor. Metropol İlçe olarak tanımıyor, değer vermiyor?

 

Elimizde bir güç var; “oy”. Onu da sağlıklı kullanamıyoruz. Bunun içinde her seçim sonrası oturup ağlıyoruz.  Birilerinin hatasını Çubuk Halkı olarak hep beraber çekiyoruz.

 

Bunların vebalini kim veya kimler verecek?

 

Hani: Ankara’da ne varsa Çubuk’ta da o olacaktı?

 

Ha birde çok sevdiğim bir söz vardır: “Gelen gideni aratır.” Diye...

 

İlçe Belediye Başkanı ve AK Parti Çubuk İlçe Başkanı: 3 Kasım 2002’den bu güne AK Parti’ye en çok oy veren bir ilçeye neden hizmet gelmediğini danışmanları ile birlikte masaya yatırıp bir tartışsalar hiç de fena olmaz...

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum