ÇUBUK ZİRAAT ODASI’NDA ORHAN GÜLLE 3. KEZ BAŞKAN ...

ÇUBUK ZİRAAT ODASI’NDA ORHAN GÜLLE 3. KEZ BAŞKAN ...

Çubuk Ziraat Odası’nın 27. Olağan Genel Kurulu’nda Orhan Gülle 3. Kez Başkan seçildi.

 Şuayip YAMAN

İlçemizdeki bir düğün salonunda yapılan Kongre’ye ilgi oldukça yoğun idi.

Kongreye; Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, Ak Parti Çubuk İlçe Belediye Başkan Aday'ı Av. Baki Demirbaş, İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir, İYİ Parti Çubuk İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Aydos, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Esre, ilçede faaliyet gösteren oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler ile çevre ilçelerin Ziraat Odası Başkanları katıldı.

 

Divan Başkanlığına Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez, Başkan yardımcılıklarına Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Esre ile Gümüşyayla Mahallesi Muhtarı Ünal Esgin, Katip üyeliğe ise Sümeyra Gül seçildiler.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

    

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle yaptığı açılış konuşmasında; “Saygıdeğer hazır un Çubuk Ziraat Odası Başkanlığı’nın 27. Olağan Genel Kurulu’na katılımınızla bizleri onore ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

 

Çubuk Ziraat Odası Başkanlığımız İlçemizde bulunan oda ve sivil toplum kuruluşları içerisinde aktif durumda hizmet eden kurumlardan birisidir.  

 

Çubuk’un Tarım ve Hayvancılık Bölgesi olması, geçmişten günümüze “Yeşil Çubuk” olarak anılması, Çubuk Ovası olarak bilinmesi nedeniyle bu verimli topraklarda üretime ve üreticiye destek olmak amacıyla 22.08.1968 tarihinde Nuri Çetinkaya tarafından kurulan Çubuk Ziraat Odası Başkanlığı yarım asrı geçkin bit süredir ilçemiz çiftçisine hizmet vermektedir.

 

Odamızda sırasıyla;

 

  • Lütfü Yazıcı,
  • Galip Gülcemal,
  • Fahrettin Türkoğlu,
  • Ünal Bal, Oda Başkanı olarak görev yapmışlardır.

 

Şimdiye kadar Oda’mızda görev yapan başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür eder; Ölenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara ise sağlık, afiyet, mutluluk ve başarılar dilerim.

 

2011 yılında göreve geldiğimizde Çubuk İlçesi’nde tarım ve hayvancılıkla uğraşan birisi olarak amacımız; Çiftçimizin dertleri ile dertlenmek koşuluyla çiftçilerimizle, mahalle muhtarlarımızla ve bölge insanlarımızla istişareler sonucunda yapılan ve yapılacak işlerle ilgili çalışmalarımız hakkında İlçe Kaymakamımıza ve İlçe Belediye Başkanımıza bilgi ve raporlarımız sunularak yeni hizmetlerin yapılması, çiftçilerimizin üreten ve kazanan duruma gelmelerini sağlamaktır.

 

Değerli Katılımcılar;

 

1990 yılı sonrası köyden-kente göçlerin çoğalması köylerimizde üreten genç nüfusun azalması ve bölgemizde bulunan Esenboğa Havalimanı etrafındaki ahırlarda üretime izin verilmemesi sebebiyle ilçemizde üreten değil, tüketen bir tablo ortaya çıkmaya başlamış iken devletimizin üreten çiftçilerimize hibe veya uzun vadeli faizsiz ve geri ödemeli destek ve teşvikleriyle yeniden üretime geçiş dönemi başlamıştır.

 

Çubuk Ovası’nın bereketli ve insanının çalışkanlığıyla her alanda farklı ürün ve ürünler yetiştirilmesi mümkün olup kırsal alanlarımızda büyük ve küçükbaş hayvancılığı, ovalarda hububat, sebze ve meyve yetiştiriciliği önem arz etmektedir.

 

Biz Çubuk Ziraat Odası Başkanlığı olarak İlçe sınırları içersinde yer alan Yenice, Uluağaç, Kösrelik, Eskiçöte, Yakuphasan gibi mahallelerimizden başlamak üzere yeniden “Hayat Köyde Projesi” kapsamında var olan üreticilerimizin üretimlerinin devam ettirilmesi ve yeni üreticilerimizin de var olma mücadelelerine destek olmak için saha çalışmalarımızın yanı sıra Tarım Bakanlığı, Kaymakamlık, Belediye, İl Tarım, İlçe Tarım nezdinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam edecektir.

 

Değerli Çiftçilerimiz ve Katılımcılar;

 

Hangi alanda üretim yapıyorsanız mutlaka devletimizin vermiş olduğu tüm desteklerden faydalanın. Hububat desteklemeleri, mazot, gübre desteklemeleri, buzağı, çiğ süt desteklemeleriyle ilgili kayıtlarınızı lütfen yaptırın. Takıldığınız konularda lütfen bizlerle iletişime geçin...

 

Çubuk İlçesi, Başkent’in Kuzey’inde verimli toprakları ile has bir ilçe olmasının yanı sıra bugün ilçe sınırları içerisinde bir Üniversite’nin (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi) kurulması ile “Üniversite Şehri”   olmaya namzettir.

 

Öncelikle Kaymakamlık Makamı başta olmak üzere Belediye ve siyasi teşkilatların önderliğinde yapılacak çalışmalar sonucu Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde Çubuk’ta Veterinerlik ve Ziraat Fakültelerinin kurulması, ilçemiz tarım ve hayvancılığının gelişmesine önemli bir katkı sağlayacaktır.

 

Değerli Katılımcılar;

 

Bizler bu görevlerde gelip geçiciyiz. Görevde bulunduğumuz süre zarfında yaptığımız ve yapacağımız hizmetler kalıcıdır.

 

Biraz sonra açıklanacak olan Faaliyet Raporu ile yaptığımız çalışmaları sizlere sunacağız. Bu faaliyetler ilçemiz adına bizim adımıza güzel ve faydalı olduğuna inandığımız işlerdir, diyebiliriz.

 

Yine de takdir ve onay 5.833 üyemiz ve temsil eden 82 delegemizindir.

 

Çubuk Ovası’na Rabbimin vereceği yağmurlar ve rızıklarla ekin başaklarımızın, güzel ve leziz etlerimizin, tertemiz sütlerimizin, taptaze meyve ve sebzelerimizin üretilmesi için bolluk getiren yağmur gibi alın terlerimizle başlayan ve devam edecek olan 2019 hasat mevsimimizin bereketli, bolluk içerisinde geçmesini temenni ederim.”   

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan görev süresi boyunca Çubuk Ziraat Odası yönetimiyle uyum içerisinde çalıştığını ve destek ve katkı sunduğunu ifade etti.

 

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Aydos ile AK Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı Av. Baki Demirbaş ise yaptıkları konuşmalarda, seçildikleri takdirde Çubuk Ziraat Odası’na katkı ve destek vereceklerini, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çaba göstereceklerini belirttiler.

 

Çubuk Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Akkaya, Çubuk Ziraat Odası’nın Faaliyet Raporu’nu okudu.

 

Oda’nın  Gelir-Gider hesabı Muhasebeci Tuncay Korkmaz tarafından okundu.

 

Faaliyet Raporu ve Gelir-Gider Hesabı, Genel Kurul’un oylarına sunuldu ve ayrı ayrı oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

 

Tekrar kürsüye gelen Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle Oda Yönetimi olarak bundan sonra yapacakları faaliyetler hakkında yaptığı konuşmada; Değerli hazır un biraz önce Oda’mızın faaliyet raporunu sunduk. Siz değerli Genel Kurul üyeleri tarafından ibraz edilip oy birliği ile onaylanan faaliyetler dışında İlçemizdeki tarım ve hayvancılıktan söz etmek istiyorum;

 

Şahsım ve Yönetim Kurulu’ndaki üyelerimiz aynı zamanda tarım ve hayvancılıkla uğraştığımız için çiftçilerimizin çektiği sıkıntıları çok iyi biliyoruz.

 

Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor.  Çiftçilerimizin çektiği sıkıntılarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

 

Bu konuda Ziraat Danışmanımız Yüksek Ziraat Mühendisi Nejla Teoman Tozlu ile birlikte rapor düzenleyip ilgili mercilere bildiriyoruz. 

 

İlçemizde 528 dönüm tarım arazimiz bulunmaktadır. Bu arazilerimizin bir kısmının eğiminin fazla olmasından dolayı ekilemiyor. Ekilebilen alan toplamda 328 bin dönüm ve ne yazık ki bu arazilerimizden sadece 108 bin dönümü Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’n kayıtlı. Geriye kalan 220 bin dönüm kayıt dışı. Bu sebepten dolayı hiçbir destekten yararlanamıyoruz. Bu konuda yaptığımız girişimlerden de maalesef bir sonuç alamadık.

 

Geçmişte hazine arazileri için destek alamıyorduk. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanımız ve Bakanlığımızın imzalamış olduğu protokol sonucunda artık hazineye ait arazileri eken çiftçilerimizde desteklerden yaralanabilecek.

 

Ayrıca Ziraat Odaları Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar başkanlığında düzenlenen bölgesel toplantılarda Tarım Bakanımızın da katılımı ile desteklemelerin artmasını sağladık.

 

İlçe Kaymakamımız Uğur Sezer’in Başkanlığında yapılan Tarım ve Hayvancılıkla ilgili bir toplantıda, “Köylerimizden kente köy olmaması için neler yapılabilir? Konusu ele alındı.     

 

Bu toplantıda Ziraat Odası olarak görüşlerimizi dile getirdik.

 

Köylerimizden göç olmaması için çiftçilerimizin daha fazla üretmesi gerektiğini vurgulayarak 15-25 başlık ahırlar yapılması gerektiğini talep ettiğimizde toplantıda hazır bulunan Belediye Belediye Başkanımız Dr. Tuncay Acehan ahırların yapılmasına müsaade edeceği sözünü vermişti. Ancak Başkanımızın görev süresi 31 Mart 2019 tarihinde dolacağından bu destek ve sözü o tarihte yapılacak Yerel Seçim’de seçilecek yeniş başkandan tekrar talep edeceğiz. Yönetim olarak yeni başkanla görüşmeler yapılacak.

 

Sayın çok değerli çiftçilerimiz ve değerli misafirlerimiz sizlerin de bildiği gibi İl Özel İdareleri kapatıldıktan sonra tarımsal desteklemeler Büyükşehir belediyelerine verildi.

Bu güne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden destek aldık. Ama yeterli geldi mi? Diye soracak olursanız. Hayır, yeterli olmadı.

 

Bu sebeple yeni seçilecek olan belediye başkanımızdan destek alınması konusunda bizlere yardımcı olmasını isteyeceğiz. 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden almış olduğumuz ve çiftçilerimizin hizmetine sunduğumuz “Katı Gübre Dağıtım Römorklarımızı” kullanabilmemiz ve hayvan gübrelerinin dağıtımında İlçe Belediyemizin geçmişte olduğu gibi yine yardımcı olmasını istiyoruz.

 

Böylelikle bir nebze de olsa gübre giriş maliyetinin aşağıya çekmiş olacağız. 

 

Burada özellikle çiftçilikle uğraşan katılımcılarımıza sesleniyorum; Sizlere bilgi vererek düzenlediğimiz toplantı ve eğitim seminerlerine Kış aylarında da katılım sağlayıp eğitim sonunda “Sertifika” almaya hak kazanın. Çünkü almış olduğunuz sertifikalar bir gün işinize yarayacaktır.

 

Mahallelerimizde tarım ve hayvancılığın daha etkin ve kazançlı olması için önümüzdeki dönem içerisinde Tarımsal ve Sulama Kooperatifleri kurmak isteyen ve mevcut Pasif Kooperatiflerin aktif hale getirilmesi ve devlet desteklemelerinden faydalanmaları hususunda Oda’mızla irtibata geçmeleri gerekmektedir.

 

Ayrıca Oda’mız bu konuda bölgesel çalışmalar yaparak kooperatifleşmeleri sağlamak için çalışmalar başlatacaktır.  

 

İlçemizin ekonomisinin temeli tarım ve hayvancılığa dayalıdır. “Esenboğa Havaalanı’na kötü koku salıyor.” Gerekçesi ile hayvancılıkta büyük bir duraklama olmuştur.

 

İlçemizin Yüzölçümü 1.362 Km2’ dir. Biz Çubuk İlçesi sınırları içerisinde tarımsal üretimi bırakan veya bıraktıran koşulları yeniden değerlendirerek Çubuk’un tekrardan hayvansal ve tarımsal alanda Ankara’nın tekrar öncüsü olacak şekilde üretim odaklı ilçe haline gelmesi arzusu ile Kaymakamlık, Belediye, İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile kalkınma, kalkındırma projeleri, Planlama, araştırma uygulamalarının yapılması hususunda özverili çalışmalarımız devam edecektir.

 

Çubuk Ziraat Odamızın 27. Genel Kurulu'nu bitirmiş bulunuyoruz. Çubuklu tüm çiftçilerimize ve katılımcılara ayrıca çok çok teşekkür ederim.

 

Allah izin verirse yol arkadaşlarımızla birlikte Çubuk tarımını daha ileriye taşımak, çiftçilerimize dün olduğu gibi bundan sonra tarımda yapacakları her işte yanlarında bulunmak, şikayetlerini yetkili yerlere bildirmek, ihtiyaç duyduklarında yanlarında bulunmak üzere elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz dedi. 

 

Seçimlere geçildi.

 

Tek liste ile seçime gidildi. Kapalı usulle yapılan oylamada genel kurulda geçerli oyların tamamını alan Orhan Gülle başkanlığındaki tek liste yeniden seçildi.

 

Orhan Gülle Başkanlığındaki Yönetim Kurulu üyeliklerine; Osman Develi, Orhan Usta Hasan Bal, Mehmet Kuruoğlu, Yusuf Akaya, Celalettin Lökoğlu,

 

Meclis Yönetim Kurulu üyeliklerine ise ;  Orhan Gülle, Osman Develi, Orhan Usta, Hasan Bal, Mehmet Kuruoğlu, Mehmet Ali Çelt, Hacı Öztürk, Abdurrahman Yağcı, Muzaffer Tamer, Mustafa Cihat Taşkesti, Mustafa Tamer, Savaş Yetkin, Ali Çolakoğlu, Yusuf Akkaya, Erol Acıelma, İsa Doğanay, Mazhar Erdoğmuş, Salih Çetinkaya, Celalettin Gökoğlu, H. İbrahim Öztürk ve Erdoğan Alıcı seçildiler.  

img_4866-vert1.jpgimg_4906-vert2.jpgimg_4955-vert3.jpgimg_5005-vert4.jpgimg_5062-vert5.jpg
 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.