Çubuk yolunda yeni bir kent

Çubuk yolunda yeni bir kent

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttüğü Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü, alt yapı çalışmalarında ise tamamlanma aşamasına gelindiği bildirildi.

Esenboğa Yolu"nun çehresini tamamen değiştirecek proje hakkında bilgi veren TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, “Başkent"in kuzeyinde 4 milyon metrekarelik bir alan üzerinde 18 bin konutta yaklaşık 80 bin kişinin yaşayacağı, her türlü sosyal tesisin yer aldığı adeta yeni bir şehir inşa ediyoruz” dedi.


Daha önce gecekondulardan oluşan bu bölgede hiç kimseyi mağdur etmeden hak sahipleriyle sözleşmeler imzalanarak, 7 bine yakın gecekondunun sorunsuz bir şekilde yıkıldığını anlatan Ertürk, şunları söyledi:
“İlk olarak özel ve kamu arsa mülkiyetlerinin devri alındı. Proje etüt ve planlama çalışmaları bitirildi. ASKİ 200 iş makinası ve 300 kişilik ekibiyle 3,5 kilometre uzunluğunda tünel ve viyadüklerden oluşan yeni bir protokol yolu, 40 kilometrelik tali, 10 kilometrelik yaya yolu ile atık, yağmur ve içme suyu gibi alt yapı çalışmalarına başladı. Bu çalışmalarda büyük yol kat edildi. Elektrik, telekom projeleri tamamlanırken, doğalgaz projesi de tamamlanma aşamasına gelindi.”

-HAK SAHİBİ KONUTLARININ İHALESİ YAPILDI

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi"nde hak sahiplerine dağıtılacak konutların yapımı için start verildiğini belirten TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, konutların anahtar teslimi şeklinde olacağını söyledi.
Ertürk, hak sahibi konutlarından 1. Etapta bulunan 710 konut ve 24 derslikli 1 ilköğretim okulu, 2. Etaptaki 754 konut ve bir ana okulu ve 3. etaptaki 530 konutun alt yapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının yapımına yüklenici firmanın en kısa sürede başlayacağını kaydetti. Ferhat Ertürk, “İhalesi tamamlanan bu konutların yanı sıra iki ayrı paket halinde hazırlıkları süren 2 bin 200 hak sahibi konutun ihalesine en kısa sürede çıkılacak ve daha önceden söz verildiği gibi 2008 yılında konutlar sahiplerine teslim edilecek” dedi.
TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, proje tamamlanıncaya kadar hak sahiplerini mağdur etmeyeceklerini belirterek, kira desteğinin yanı sıra belediyenin her türlü sosyal yardımlarından da yararlanmalarının sağlanacağını belirtti.

KARACAÖREN"DE 2464 KONUTTAN 1000"İ TAMAM

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap alanında kamu yada şahıs arazilerini işgal eden kaçak yapı sahiplerinden 1 Ocak 2000 öncesine ait evrak beyan edenleri de mağdur etmemek için konut sahibi olma hakkı tanıdıklarını anlatan Ertürk, TOKİ"nin Karacaören mevkiinde bu durumdaki hak sahiplerine düşük bedelli ve uzun vadeli taksitlendirme usulüyle ev sahibi olmalarına olanak tanıdığını ifade etti.
Bu kapsamda Karacaören"de yapımına başlanan 2464 konuttan 1000 konutun yapımının tamamlandığını kaydeden Ertürk, 480 konutun yapımının Haziran ayının sonunda, geri kalan konutların yapımının ise Mart 2008 sonunda tamamlanmasının planlandığını söyledi.

PROJEYE İLGİ BÜYÜK

Sağlıksız ve gecekondulardan oluşan bir bölgenin yerine, çağdaş ve modern binalar, sosyal donatı ve rekreasyon alanlarıyla insana yakışır bir yaşam merkezleri oluşturmayı planladıklarını söyleyen Ertürk, yerli ve yabancı inşaat firmaların projeye olan ilgisinin arttığını kaydederek, ihalelere başvuruların yoğun olacağına inandıklarını ifade etti.
TOBAŞ Genel Müdürlüğü"nün yanında bir “maket ev” açtıklarını söyleyen Ertürk, hak sahiplerinin, ihaleye girecek firma yöneticilerinin ve vatandaşların burada proje maketini görebileceklerini, multivizyon eşliğinde de halkla ilişkiler uzmanlarından bilgi alabileceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.