ÇUBUK VADİSİ’ REKREASYON ALANI PROJESİ HAZIR

ÇUBUK VADİSİ’ REKREASYON ALANI PROJESİ HAZIR

‘Çubuk Vadisi’ Projesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından çiziminin tamamlandığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, hazırlanan proje ile ilçenin çehresinin değişeceğini belirtti.

 ‘Çubuk Vadisi’ Projesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından çiziminin tamamlandığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, hazırlanan proje ile ilçenin çehresinin değişeceğini belirtti.

Çubuk-2 Barajı ile merkez arasında kalan yaklaşık 300 hektarlık alanı kapsayan vadide yapılacak rekreasyon çalışmasının birinci etabının bir buçuk kilometrelik uzunluğunda olduğunu vurgulayan Başkan Acehan, projenin bir kısmında ise Türk Dünyası parklarının olacağını kaydetti.

Proje kapsamında ‘Çubuk Vadisi’nin ekolojik özellikleri de dikkate alınarak, ilçeye yeni bir rekreasyon yaşam alanı kazandırılmasının hedeflendiğini anlatan Başkan Acehan, şunları söyledi:

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek Beyle görüşerek Kent Estetiği Dairesi Başkanlığına projeyi hazırlattık. Projeyle birlikte bizde Çubuk Belediyesi olarak birinci etap olan ve bir buçuk kilometre uzunluğunda olan mesafeyi kapsayan alanda inşallah çalışmalarımıza başlayacağız. Burada yapacağımız çalışmanın içerisinde en önemlilerinden birisi de kardeş ülkelerle birlikte yapacağımız ‘Türk Dünyası Parkı’ çalışmasıdır. Her ülkeye 2 bin metrekarelik bir alan vererek kendi mimari yapılarında, ülkelerin kültürlerini yansıtan sosyal donatı alanları oluşturacaklar. Çeşitli kursların verileceği, mutfaklarının ve sanatlarının tanıtılacağı, kapılarında temsil ettikleri ülkelerin bayrakları bulunan bu parklar, kardeş ülkelerle ülkemizin ve ilçemizin iletişim ve kültür köprüsü olacaktır. Bununla hedefimiz ilçemizi ulusal ve uluslararası turizme kazandırmak ve Türk Dünyası’nın buluşma noktasına getirmektir.”

Yapılacak rekreasyon alanının bir kısmını festival alanı olarak hazırlayacaklarını aktaran Başkan Acehan, projenin tamamlanmasıyla Uluslararası Çubuk Kültür Festivali’nin burada yapılacağını vurguladı.

Başkan Acehan,”Projede yeşil alanlar, bisiklet yolları,  süs havuzları, meydanlar, sosyal donatılar, gençlerimiz için adrenalin parkları, çocuklarımız için çok çeşitli masal parkları, amfi tiyatro, çocuk oyun alanları açık spor ve rekreasyon alanları, ağaçlandırılacak alanlar ve peyzajı zenginleştirilen bitkilendirme yer almakta olup; Çubuk Vadisindeki bu güne kadar yaşanmış olumsuz kullanımlardan kaynaklı tahripler, kontrolsüz ağaç kesimi, çevredeki yerleşim alanların kirletici etkisi, yöreye yabancı bitki dikimi, çöp moloz dökümü, doğal değerler dikkate alınmadan yapılan yapılaşma vb. tahribata yönelik alanların doğa koruma ve onarımı çalışmaları da ele alınacaktır” dedi.  

En büyük hayali olan ‘Çubuk Vadisi’ projesinin hayata geçirmeleriyle birlikte ilçenin bir değişim yaşayacağını ifade eden Başkan Acehan, projede birçok ilkleri de hayata geçireceklerini kaydederek, “ Rekreasyon alanında aydınlatma ve süs havuzları için kullanılacak enerjiyi yenilenebilir yollarla sağlayacağız. İlçemizdeki okullardan da faydalanarak kendi enerjisini kendisi üreten bir park yapacağız. Çubuk Çayı’nda su tutarak hem görsel bir manzara oluşturacağız hem de yaban hayatını zenginleştireceğiz. Ağaçlandırma çalışmalarına başladığımız alanda ise yapraklı ve iğne yapraklı ağaçlardan bin 350 adet ve iki bin 530 adet süs bitkisi dikilecek. Bunun yanında 20 bin mevsimlik çiçekler de dikmeyi planlanıyoruz. Haftada birkaç kez yürüyüş yaptığımız alanda proje tamamlandıktan sonra artık ağaçlar ve çiçekler içerisinde yürüyüş yapacağız” diye konuştu.  

cubuk-vadisi-04--vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum