ÇUBUK ÜLKÜ OCAKLARINDAN YENİ EĞİTİM YILI MESAJI

ÇUBUK ÜLKÜ OCAKLARINDAN YENİ EĞİTİM YILI MESAJI

Çubuk ülkü ocaklarından yeni eğitim yılı mesajı

2014-2015 Öğretim Yılının geleceğimizin teminatı gençlerimize ve toplumun en değerli ve en fedakar insanları öğretmenlerimize başarılar getirmesini temenni ediyorum. 

Bugünün en önemli problemi; geleceğin ayaklarımızın altından çekilmesidir. Çok yönlü saldırılarla karşı karşıya olan, geleceğimizin teminatı gençler hayat kaynaklarından, milli ve manevi mukaddesatlarından bir bir koparılmaktadırlar. Bu tehlikeli savruluş karşısında makam sahiplerindeki ve eğitim sistemindeki vurdumduymazlık endişelerimizi daha da arttırmaktadır. Sıcak ve samimi aile ilişkilerinin, edep ve ahlak perdesinin uğradığı itibar kaybı gözler önündedir. İnsani ilişkilerdeki bozulmalar ve gençlerin giderek daha da yalnızlaşması bizleri derinden üzmektedir. Bütün bunların ve daha birçok sebebin bir araya gelmesi sonucu gençlerimiz akıbeti meçhul, istikameti şüpheli yollara sapmaktadırlar. Geldiğimiz bu noktada hepimizin düşünmesi ve bir an önce muhasebe yapması gerekmektedir.

Gençler alkol ve uyuşturucu maddelerin bin bir türü ile karşılaştığı sokakların karanlığından, ancak şefkat, merhamet ve samimiyetle çıkabilirler.  Sonu gözyaşıyla biten bu çıkmazdan kurtuluş rotayı gül bahçelerindeki muhabbete, selama ve tebessüme çevirmekten geçer. Aksi takdirde haberlerde izlediğimiz ve çevrede duyduğumuz yürek burkan hadiseler en yakınlarımızı dahi esir alabilir.

Çağın bumerangından sıyrılıp, bu bozulma ve kokuşmuşluğa karşı en gür sesi çıkaran Ülkü Ocakları mesuliyetlerinin farkındadır. Haramın, yanlışın saltanatı yediden yetmişe hepimizi etkilemektedir. “Dur demek, el ele vermek” yetmez. Biz Ülkücüler olarak “Gönül Kapılarımızı Sonuna Kadar Açtık”. Gençliğin içine düştüğü bu darboğazdan, Türk milletinin yüksek feraseti ve Ülkü Ocakları’nın engin tecrübesiyle kurtulmak mümkündür. Gelin bu yolda diz dize gönül gönüle beraber yürüyelim…

 

Cenab-ı Allah’ın rızasına, Hz. Peygamber’in şefaatine talip olan; imanlı, ahlaklı gençler istiyoruz…       

Gençliğe ruh köklerini hatırlatmaya geliyoruz…

 

Yaşadığı devirden mesul, şahsiyetli, meziyetli gençler vaat ediyoruz…

 

Bir “Hayalimiz” var; dünyaya seslenen, hayata umutla bakan ve kendini yetiştirmiş “Türk Gençliğini” görüyoruz…

 

                                                                                             ÇUBUK ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI

                                                                                                               ERDEM YAVUZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.