ÇUBUK ÜLKÜ OCAĞI TARAFINDAN MEKKENİN FETHİ KUTLANDI

ÇUBUK ÜLKÜ OCAĞI TARAFINDAN MEKKENİN FETHİ KUTLANDI

Çubuk Ülkü Ocakları tarafından "Gönüllerin Fethi" adı altında düzenlenen mekke’nin Fethi proğramı belediye Düğün salonunda yapılan etkinliklerle kutlandı.

Haber : Refik BAYRAM

Çubuk Ülkü Ocakları tarafından  Gönüllerin Fethi adı altında düzenlenen mekke’nin Fethi proğrami belediye Düğün salonunda yapılan etkinliklerle kutlandı. Vatandaşların ilgi gösterdiği geceye Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ülkü Ocakları Başkan yardımcısı Hasan Karal. MHP ilçe Başkanı Adem Kisecik,AKP ilçe Başkanı Baki Demirbaş, MHP Belediye meclis üyeleri  Recep Öz, İhsan Mutlu  MHP Çubuk Kadın Kolları Başkanı Özlem Özçelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.Kur’anı K okunarak başlayan gecede semah gösterileri ve ilahiler okundu.

 

Çubuk Ülkü Ocağı başkanı  Murat Bacaksız gecede bir konuşma yaptı

“Bizleri yokdan var eden, varlığından haberdar eden, Allah’ın rahmeti bereketi ve mağfireti üzerimize olsun.Burada toplanmamızı sağlayan Yüce Allah’a hamd olsun.

Konuşmama başlamadan evvel, Doğu Türkistan’da, Kerkük’te, Musul’da, Filistin’de, Suriye’de, Karabağ’da ve Dünya’nın muhtelif yerlerinde sırf Müslüman oldukları için zulüm altında inleyen Müslüman ve Türk kardeşlerimizin bir an evvel özgürlüklerine kavuşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Zalimleri Kahhar isminle kahret Allah’ım.

Ayaklarının altında Cenneti barındıran Annelerim,Çok kıymetli Beyefendiler,

21.yüzyılın Metehanları ,Fatihleri, Musabları ,Zeydleri ve geleceğin mimarı genç kardeşlerim,

Türkün gelecekteki yiğit anaları, elif duruşlu genç hanımefendiler, programımıza hepiniz hoş geldiniz.

Bizim için bugünün gün olarak dünden veyahut yarından hiçbir farkı yoktur. Noel zırvalığı altında gerçekleştirilen faaliyetlerin ne dinimizde ne de töremizde yeri vardır. Eğer bu güne bir mana yüklenilecekse, o da geçen bir yılın muhasebesini yapıp yapmış olduğumuz hatalardan ders alarak gelecek yılda aynı hataları tekrar etmemek ve sırat-ı müstakimde ilerlemek için tövbeleri kabul eden Yüce Yaradana sığınmak ,O’nun ipine sımsıkı sarılmak olur. Bu yüzden bu günü dışarıda değil de bizim ile burada geçirmek için gelen tüm misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum.

Bugün burada Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in ve sahabe efendilerimizin zülümle çıkarılmak zorunda bırakıldıkları, sevdaları,baba ocakları Mekke’yi fethedişinin miladi 1384.yılının sene-i devriyesi münasebetiyle onları anmak ve hayırla yad etmek için toplandık.

Mekke sıradan bir şehir değil,Hz.Adem’den beri Tevhid inancına merkez olmuş,Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği,çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği,Peygamberlik görevinin verildiği,kitabımız kuran-ı kerimin inmeye başladığı,ve Müslümanların kıblesi olan Kabenin bulunduğu mübarek bir şehirdir.

Mekke’nin fethinden çıkarılacak çok ders vardır.Sabrın,inancın ve teslimiyetin ardından gelen zaferin,hakkın batılı yenişinin her zerresini tattırır Mekke’nin fethi bizlere.

Karanlıktan karanlık aşağılıktan daha aşağılık bir devirde insanların çocuklarını diri diri gömdüğü,insanın bir mal gibi alınıp satıldığı, onurunun hiçe sayıldığı, cahiliye döneminde,nur yüzlü bir resul çıkagelip insanların gönlünü fethetmiş cahiliye devrini asrı saadete çevirmişti.

Peygamber efendimiz ve gönüllerini fethettiği İslamla müşerref olan Sahabe efendilerimiz sadece Allah’ın rızasını gözeterek onun dinini korumak, yaşamak ve yaşatmak için hiç düşünmeden hicret edecek, Medine’yi kendilerine yurt tutacaklardı. Çok değil 8 yıl sonra muhacirler tekrar Mekke’ye dönecek ve Mekke’yi feth edeceklerdi. Bu fetih diğerlerinden farklı kansız bir fetih olacaktı. Çünkü onlar Mekke’den önce bir çok şeyi fethetmişlerdi. Gönülleri.

Biz de bugün görmeden sevdiğimiz, bize kardeşlerim diye hitap eden Efendimiz gibi gönülleri fethetmeye talibiz.

Tıpkı 14 asır evvel onların gönlü nasıl iman aşkıyla alev alev yanıyor ise bugün bizde aynı duygu ile yaşıyoruz. Üstad Necip Fazıl’ın deyimi ile içi alev alev Müslüman dışı pırıl pırıl Türk, içi dışına hakim dışı içine köle bir gençlik yetiştirmek için çalışıyor ve çabalıyoruz.

Bugün davetimize icabet ederek bizi şereflendiren herkese ve Programda emeği olan esnaf ağabeylerimize desteklerini esirgemeyen gönül dostlarına ve yönetim kurulu üyelerime teşekkür ederim.

Keyifle geçireceğiniz bi proğram olması temennisi ile Ay gökte kaldıkça ulu kocaların ve ak sakallıların duası üzerinize olsun. Hepinize iyi akşamlar .Allah’a emanet olun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum