Çubuk ulaşım sorunu ile mücadele ediyor

Çubuk ulaşım sorunu ile mücadele ediyor

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, sorunun farkında olduklarını belirtti.

Çubuk"ta, 2004"te, Ulaşım Koordinasyon Merkezi"ne (UKOME) bildirilen ticari plakalı 28 servis araçların zamanla taşımada yetersiz kalması ve yeni ticari plakaların verilmemesi ulaşımında aksamalara neden oluyor.

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, sorunun farkında olduklarını belirtti. İdare olarak UKOME tarafından alınan kararlar doğrultusunda ruhsatlı araçlar dışında taşıma yapılmasını önlemek zorunda olduklarını, bu nedenle güvenlik güçleri aracılığıyla gerekli denetimleri yaptıklarını anlatan Dallı, "Biz görevimizi yapıyoruz. Bu sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" dedi.

UKOME"ye ilçedeki servis minibüsü sayısının arttırılması için başvurduklarını belirten Dallı, "UKOME, yeni ticari plaka veremeyeceklerini bildirdi. Bizden, ticari tescili olmayan araçların servisten men edilmesini istiyor. Biz, emniyet yetkilileriyle konuyu görüşerek, ilçedeki servis minibüslerinin sayısının arttırılması yönünde UKOME"ye yeni bir başvuru yaptık" diye konuştu.

İlçenin ihtiyacı

İlçede 170"den fazla servis aracına ihtiyaç olduğunu belirten Çubuk Şoförler Odası Başkanı Zekeriya Erdoğmuş ise şoför esnafının mağdur edildiğini, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

İlçenin ihtiyacı kadar araca ticari plakanın verilmesi gerektiğini belirten Erdoğmuş, sorun çözülmezse hem esnaf hem de servisten faydalanan vatandaşın mağdur olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum