Çubuk Turşusu İçin Denetim Ekibi Kuruldu

Çubuk Turşusu İçin Denetim Ekibi Kuruldu

Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ticaret Borsası tarafından oluşturulan Çubuk Turşusu Denetim Ekibi, sahte Çubuk turşusuyla mücadele edecek.

Çubuk Turşusu Denetim Ekibi Başkanı ve Zabıta Müdürü Ahmet Karakuş, yaptığı açıklamada, vatandaşların sahte turşu olup olmadığını kontrol etmek için aldıkları turşuların, etiketlerine dikkatlice bakmaları gerektiğini söyledi.

Piyasada çok fazla sahte Çubuk turşusu olduğunu vurgulayan Karakuş, "Çubuk tipi gibi ifadeler varsa ve üretim yerleri Çubuk dışındaysa bu turşular kesinlikle Çubuk turşusu değildir. Vatandaşlarımız bunlardan uzak dursunlar. Eğer Çubuk dışından üretilmiş ve Çubuk turşusu adıyla satılıyorsa, vatandaşlarımız derhal Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğüyle iletişime geçip bize ihbarda bulunsunlar." dedi.

Çubuk'ta üretim yapan turşu atölyelerinin de patente göre üretim yapmaları konusunda denetimlerin gerçekleştirildiğini hatırlatan Karakuş, şöyle konuştu:

"Biz denetim ekibi olarak sadece ilçe dışında değil ilçe içinde de üretimi yapılan turşuların üzerinde Çubuk ifadesi yazıyorsa, aldığımız patentte belirtilen üretim standartlarına uymak zorunda olduklarını üreticilerimize bildiriyoruz ve buna göre denetimlerimizi yapıyoruz. Sahte etiket bastırıldığını da tespit ettik. Bu nedenle de özel hologram uygulaması yapılacak. Bunu da biz yakında hazırlayıp turşucularımıza dağıtacağız. Vatandaşlarımızın da bundan sonra aldıkları turşuların hologramlı olmalarına dikkat etmelerini isteyeceğiz."

Denetim ekibinin Bakanlar Kurulu kararıyla kurulduğunu belirten Karakuş, "Aldığımız yetkiyle mücadelemize başladık. Sahte Çubuk turşusu üreten tesisleri ve satış yerlerini tespit ettik. Biz Çubuk turşusu markasını ve ilçemizdeki turşucuların hakkını korumak için çalışmalarımıza başladık. İnşallah ilçemiz dışında üretenlerle bu haksız rekabetin önüne geçmek için mücadelemize çok hızlı bir şekilde devam edeceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.