Çubuk Turşuları Festivale Hazırlanıyor

Çubuk Turşuları Festivale Hazırlanıyor

Adına festival yapılan ünlü Çubuk turşuları eylül ayında düzenlenecek festival için hazırlanıyor.

Çubuk'ta 16 Eylül'de yapılacak ve dört gün sürecek festival için turşular hazırlanmaya başladı. Çubuk'ta üretilen salatalıklar ve çeşitli sebzeler turşu üretiminde kullanılmak için işletmelere getirilirken, çeşitli ölçülere ayrılarak üreticiden alınıyor.



Çubuk Turşusunun ana hammaddesi olan salatalıklar gün boyu toplanarak aynı gün işletmelere getirildiğini söyleyen Benli Turşuculuğun sahibi Hasan Hüseyin Benli, aynı gün salatalıkların işlenerek turşu kurulduğunu söyledi. Kendileri ile birlikte tüm ilçede festival için hummalı bir çalışma olduğunu vurgulayan Benli, ''Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Tüm aile fertleri ile birlikte festivale odaklandık. Bizim gibi tüm ilçedeki işletmelerde aynı şekilde çalışıyor'' diyerek, turşu üretimi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yaptıkları işten ve üretimden son derece gurur duyduklarını ifade eden Benli, ilçede bulunan tüm turşucuların kapasitelerini her geçen gün artırdıklarını kaydederek,''İlçemizde bulunan tüm turşucular olarak biz kapasitemizi her geçen gün artırıyoruz. Bunun da en önemli nedenlerinin yapılan etkili tanıtımlar ve Çubuk turşusunun geleneksel düzende standart bir kalitede yapılmasıdır. Bizim turşularımızın yapımında en önemli unsur malzemenin geleneksel yöntemlerle doğal ortamlarda elde edilmesidir. Sizlerinde gördüğü gibi tamamen doğal malzemeler kullanılıyor. Yani her satın aldığınız hıyardan veya biberden turşu yapmak mümkün değildir. Turşuda kullanılan su bile turşunun lezzetini etkiliyor.'' şeklinde konuştu

İlçedeki turşu imalathanelerde çalışanların gece gündüz demeden festivale hazırlık yaptıklarını da belirten Benli, ''Bize her türlü desteği veren ve ilçemiz için bizim için Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalini düzenleyen başta Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden'e ve festivalimize ilk defa destek olacak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'e turşucular adına sonsuz teşekkür ederim'' diyerek, tüm Türkiye'yi ve Ankaralıları festivale davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.