Çubuk Turşuları Avrupa'da

Çubuk Turşuları Avrupa'da

Adına festivaller düzenlenen, dünyanın en güzel turşusunun olduğu iddia edilen Çubuk turşuları damak tadı farklı olan Avrupa da görücüye çıktı.


Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’nın 3 senedir ilçe ekonomisine katkı sağlaması için her fırsatta tanıttığı ve adına festival düzenlediği Çubuk turşuları Avrupalı insanların beğenisine sunuldu.

“Turşularımızla AB ye girdik”

AB ye almamakta uzun süredir direnen Avrupalılara çubuk turşuları ile girmeyi başaran çubuklu ihracatçı Aytunç Gıda A.Ş nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tunçel amaçlarının turşu üretiminin %50 sini ihraç etmek olduğunu söyledi. Uzun süredir çubuk turşularını sevdirmeye çalıştıklarını belirten Mustafa Tunçel, bir ihracatçı olarak bizim başaramadığımızı Belediye Başkanımız Adem Tuğluca başarmıştır diyerek şunları söyledi;” Damak tadı bizden farklı olan Avrupalılara bir ürünü ihraç etmek veya onlara sevdirmek kolay bir iş değil öncelikle beğenmeleri için uzun bir uğraş gerekiyor. Yani tanıtım ve reklâmı iyi yapmak gerekiyor. Başkanımız düzenlediği festival sayesinde turşuyu Avrupa’ya ve dünyaya duyurmayı başardığı gibi yabancı davetliler sayesinde tattırmayı da başardı. Turşumuzu tadanlarda tabiî ki bir daha bırakamıyorlar” dedi (H.Yiğiner)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.