Çubuk Turşuculuk Sektörü İstihdam Analizi Yapılacak

Çubuk Turşuculuk Sektörü İstihdam Analizi Yapılacak

Çubuk'ta üretilen ünlü Çubuk Turşusu’nun pazar analizi, istihdam analizi ve üretici analizi Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile yapılacak.

Çubuk Belediyesi tarafından yürütülen, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ' Çubuk Turşuculuk Sektörü İstihdam Analizi Fizibilite Projesi'ne ait sözleşme imzalandı.

Çubuk Belediyesi Proje Ekibi tarafından yürütülen, Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi’nin de ortağı olduğu 'Çubuk Turşuculuk Sektörü İstihdam Analizi Fizibilite Projesi' Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek.

Çubuk Belediyesi 2015 yılına hızlı bir başlangıç yaparak Ankara Kalkınma Ajansı ile yeni bir proje imzaladı.  Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık tarafından imzalanan proje ile ilçede önemli bir sektör haline gelen turşuculuğu geliştirmek ve kapasiteyi artırmak amacıyla istihdam analizi yapılacak.

Ünü Türkiye geneline yayılan ve ilçe halkının hammadde için gereken sebze yetiştiriciliğinden imalatına birçok alanda çalıştığı Çubuk Turşuculuğunun daha fazla büyümesi için bir yapılanma değişikliğine gidilmesi gerektiğine inanılarak hazırlanan proje kapsamında, bir taraftan halkın şikayet ettiği işsizliğin nedenlerini araştırırken, bir taraftan da turşu üreticilerinin şikayet ettiği hammadde azlığı ve nitelikli işgücü eksikliğinin nedenlerini araştırarak, sorunların çözüm yolları bulunmaya çalışılacak.

Projenin Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan tarafından imzalandığını söyleyen Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, hayata geçirilecek projenin yeni projelere ve yatırımlara kapı açacağını belirtti.  

İlk olarak turşuculuk istihdam analizine yönelik Ankara Kalkınma Ajansı’ndan 54 bin TL tutarlı bir projenin onaylandığını aktaran Acıelma, “Sözleşmeyi Başkan Beyimizle birlikte Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık Bey tarafından imzalandı. Uygulama aşamasına geçildi. Çubuk’ta ki turşucularımızın Pazar analizi, istihdam analizi, üretici analizi yapılacak. Turşucuların sektörünün geliştirilmesine yönelik inşallah ileride düşündüğümüz turşuculuk iktisat organize sanayi bölgesi içinde bir alt yapı projesi olmuş olacak. İnşallah Mart ayında sanayi bakanlığı bunun ilanına çıktığı zaman 10 milyon Euro’luk bir proje gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Şuan arsa tahsis işlemleri imar birimimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Aşağı Çavundur bölgesinde 40 dönümlük bir arazide turşuculuk iktisat organize sanayi oluşturulacak. Üreticiler buraya toplanacak. Bir turşu müzesi içinde planlıyoruz. Bir Arge bölümü laboratuar oluşturmayı düşünüyoruz ve satış reyonları şeklinde bir kompleks olacak. Turşunun tanıtımı reklamlı tanıtılmasına yönelik değişik aktiviteler yapacağız. Bu projede bizim için bir alt yapı oluşturacak” dedi.   

Projenin bir ilk adım projesi olduğunu anlatan Çubuk Turşucular Ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli ise, ”Bu proje üç ay içerisinde hayata geçirilecektir. Bu projeye destek veren Sayın Belediye Başkanımız Dr. Tuncay Acehan Beye, Belediye Başkan Yardımcımız Şükrü Acıelma ve ekibine çok teşekkür ederim” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.