Çubuk Turşuculuk Sektörü İstihdam Analizi Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

Çubuk Turşuculuk Sektörü İstihdam Analizi Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

Ankara Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında desteklenen Çubuk Turşuculuk Sektörü İstihdam Analizi Projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlen toplantıya; Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sarıgül, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Albayrak ile turşuculuk sektöründe doğrudan faaliyet gösteren, turşuculuk sektörüne hammadde temin eden, turşuculuk sektörüne giriş yapmak isteyen, üretici, pazarlamacı ve çiftçiler katıldı.
Toplantıda görüşlerini bildiren Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sarıgül proje kapsamında Çubuk’ta turşu üzerine üretim yapan gerek çiftçiler, gerekse turşu imalatçıları üzerinde yapılan araştırmalar ile detaylı bir çalışma ortaya konulduğunu belirterek turşu imalatı için yapılması gereken çalışmalarla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mümkün olan tüm desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.
Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise, "Turşunun üretiminden pazarlanmasına kadar çok kapsamlı bir süreci analiz eden bir rapor hazırlandı. Bu süreçte bizlere her türlü destek ve imkanı veren Ankara Kalkınma Ajansı’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Projemiz ilçemize, Ankara’mıza ve ülkemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Projenin Çubuk Belediyesi tarafından hazırlandığını ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın projeye yüzde doksan oranında destek verdiğini anlatan Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan, "Ünü Türkiye geneline yayılan ve ilçede ciddi bir gelir kaynağı olan Çubuk turşuculuğunun daha fazla gelişmesi için proje kapsamında hazırlanan raportüm paydaşların katkısı ile bir yol haritası ortaya koymuştur. Bu yol haritasının tüm paydaşlar tarafından sahiplenilerek sektörün büyümesi için yapılacak çalışmaların sistemli bir zeminde yürütülmesi önem arz etmektedir’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.