Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nin tarihi belli oldu

Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nin tarihi belli oldu

Çubuk’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Çubuk Tuşu ve Kültür Festivali’nin tarihi belirlendi.

Çubuk’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Çubuk Tuşu ve Kültür Festivali’nin tarihi belirlendi. 10. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin tarihi 11-14 Eylül olarak açıklandı.

Çubuk ilçesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan ‘Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin tarihi belirlendi. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali Komitesi 2014 yılındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Daha önceden oluşturulan 15 alt komite başkanının katıldığı toplantıda bu yıl festivalin 11-12-13-14 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Bu yılki festivalde Çubuk turşusunun yanında ana tema olarak 1402 Ankara Savaşı da işleneceği belirtildi.

Bu yıl ki festivalin hem ana tema olarak hem de içerik olarak farklı olacağını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, oluşturulan festival komitesinin bu konuda hazırlıklarına başladığını belirtti. Dört gün sürecek festival ile Çubuk'un dünyaca ünlü turşusunun yanı sıra yöresel ürünlerinin de vatandaşların beğenisine sunulacağını kaydeden Başkan Acehan, ’’Bu yıl ki festivalimizde Çubuk turşusunun yanında 1402 Ankara Savaşı’nı da ana tema olarak belirledik. Amacımız ilçemizin ürünleriyle birlikte tarihini de ön plana çıkarmaktır. Çok fazla kaynak harcamadan, kaynaklarımızı en etkin ve verimli şekilde değerlendirerek yapmayı planladığımız bu yıl ki festivalimiz inşallah 11-12-13-14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenleyeceğiz. İlçemizde 7’den 77’ye herkesin katılımı ile bu yıl ki festivalimizi de çok başarılı bir şekilde tamamlamayı amaçlıyoruz ve festival komitemiz bu konuda çalışmalarına başladı’’ dedi.

Yüz binlerin akın ettiği festivalin hem ilçede yaşayanlar hem de çevre il ve ilçelerde yaşayanlar tarafından her yıl merak ve heyecanla beklendiğine dikkat çeken Başkan Acehan, ‘’Festivalimizin hem ticari hem de sosyal anlamda dolu dolu geçeceğine inanıyoruz. Festivalimizden, halkımız tarafından daha çok ekonomik menfaat sağlanabilmesi için yöresel ürünlerin üretimine ve satışına ağırlık verilmesi gerekmektedir. Şimdiden hayırlı ve bereketli olsun’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum