Çubuk süs lahanalarıyla süsleniyor

Çubuk süs lahanalarıyla süsleniyor

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendi seralarında ürettikleri 5 bin 463 adet süs lahanaları (Brassica) ile ilçenin kavşak ve parklarını süslemeye başladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçeyi sonbahar dada çiçeklendirmek görsel bir etki ve güzellik sergilemek maksadıyla süs lahanalarını toprakla buluşturuyor.

Süs lahanalarının kırmızı ve beyaz renklerinde, kıvırcık ve düz dokudan oluştuğunu belirten Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Karakuş, "Süs lahanaları -25 dereceye kadar direnç gösterip 20-30 santimetre boylanabiliyor. Ekiplerimiz tarafından Ankara Bulvarı bayrak direği altı Kaya Bahçesine, Yunuslu Göbek Kavşağı'na, Yeşil Çubuk Parkı ve Atatürk Parkı'na süs lahanalarını uyguladık. Önümüzdeki günlerde de diğer park ve kavşaklara uygulamaya devam edilecek. Ürettiğimiz süs lahanalarının birim fiyatının 1,50 ile 2,00 YTL arasında satıldığı düşünülürse belediyemize 10 bin YTL gibi bir bedele maliyeti olacaktı. Buna karşılık kendi seralarımızda süs lahanalarını üreterek yaklaşık bu tutarı 5'te 1'e indirgemiş bulunmaktayız" dedi.

Süs lahanalarının Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında kendi personelleri tarafından üretildiğini hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, süs lahanaları kış aylarında da ilçenin görünümüne katkı sağlayıp yeşilin her tonuyla ilçe halkını tanıştırarak farklı bir manzara katacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum