Çubuk Sineksiz Bir Yaz Geçirecek

Çubuk Sineksiz Bir Yaz Geçirecek

Çubuk Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi özellikle yaz aylarında kent hayatını olumsuz yönde etkileyen sinek ve sivrisineklere karşı mücadeleye başladı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı birlikte yürüttükleri çalışma ile havaların ısınmasıyla birlikte ilaçlama çalışmalarına yoğunluk verildi. Çubuk"ta kansorejen madde içermeyen ekolojik dengeye zarar vermeyen çevre dostu dumansız ilaçlama yöntemi uygulanıyor. Bu yöntemle sinekler yumurta aşamasında etkisiz hale getiriliyor.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilaçlama çalışmalarına sinek üremesine elverişli ortamlarda başladıklarını belirterek, şunları kaydetti: ""İlçemizde hayvancılık potansiyelinin fazla olması, sulak arazi miktarının ve Çubuk Çayının merkezden geçmesi gibi etkenlerle sinek popilasyonu bakımından tehdit altında olmamıza neden oluyor. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yaptığımız çalışma ile dere yataklarında suda uzun süre kalan ve sinek yumurtadan çıktıktan sonra etkisini gösteren larvasit atılarak ilaçlama yapılmaktadır. Bunlarla birlikte mahallelerde de ilaçlama araçları ve seyyar ekipler vasıtasıyla düzenli olarak ilaçlama çalışması yapılarak ilçemizin sineksiz bir yaz geçirmesini sağlayacağız. İnsanlarımızın sağlığını korumak ve hastalıkların bulaşmasını önlemek için ilçemizde ilaçlama çalışmalarını başlattık. İlçemize her konuda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek"e de teşekkür ederiz ” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum