Çubuk SGM Bir Yılını Tamamladı

Çubuk SGM Bir Yılını Tamamladı

2009 mart ayında açılan SGM bir yılını tamamladı.

Bağ-Kur,Emekli Sandığı ve SSK'nın tek çatı altında birleşmesi sonucunda oluşan Sosyal Güvenlik Kurumunun,İlçmizde 13 Mart 2009 taihinde açtığı Çubuk Sosyal Güvenlik Merkezi bir yılını tamamlamş bulunmakta.
           Çubuk Sosyal Güvenlik Merkezinde tüm sağık karnesi işlemleri,işverenlere ait işyeri bildirge şifreleri,hastalık ve doğum sebebiyle rapor alan sigortalıların rabor paralarnın ödenmesine yönelik tüm işlemler,yine sigortalıların eş durumundan tayin için talep ettikleri belge işlemleri ve 4/b sigortalılarının eski adıyla Bağ-Kur'luların (Emekli Aylığının Bağlanması da dahil) tüm işlemleri Çubuk SGM'de gerçekleştirile bilmektedir.
            Diğer taraftan Çubuk SGM'de  yapılmayan işlemler için nerelere müracaat edilmesi gerektiğini öğrenip,müracaatlar için gerekli belgeler temin edile bilmektedir.Bu belgeleri ilçe Haklımız ilgili diğer Sosyal Güvenlik Merkezine kendileri götürmek yerine Çubuk Sosyal Güvenklik Merkezi aracılıği ile ulaşmasını sağlaya bilmektedirler.
            Çubuk Sosyal Güvenlik Merkezi sayesinde ilçemiz vatandaşları büyük bir zaman kaybından kurtarılmıştır.Vatandaş odaklı yönetim anlayışı ile vatandaşlarımızın zaman kaybının yanında yol parası kaybıda önlenmektedir.
            Çubuk ilçesi,2010 mart ayı itibariyle yaklaşık 81.270 bin nüfusu vardır.Tüm vatandaşların Sosyal Güvenlik kapsamında olduğu düşünülürse yaklaşık 81.270 olan nüfüsün   tamamına Çubuk Sosyal Güvenlik Merkezi hizmet vermektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.