Çubuk sevdalısı Vladimir Jakabcin, hayatını kaybetti

Çubuk sevdalısı Vladimir Jakabcin, hayatını kaybetti

Türkiye'de görev yaptığı sürede Çubuk’a geldiğinde 'kendisini evinde gibi hissettiğini söyleyen' Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcin, Çin’de vefat etti.

Türkiye'de görev yaptığı sürede Çubuk’a geldiğinde 'kendisini evinde gibi hissettiğini söyleyen' Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcin, Çin’de vefat etti.

Eski Çubuk Belediye Başkanlarından Adem Tuğluca döneminde Slovakya ile Türkiye ilişkilerini geliştirmek amacıyla Çubuk ile Sabinov arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin başlamasını sağlayan eski Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcin hayata veda etti.

Çubuk sevdalısı olarak bilinen ve hem Adem Tuğluca’nın belediye başkanlığı döneminde hem de Lokman Özden’in belediye başkanlığı döneminde ilçeye onlarca kez gelen ve Slovakya tarafından düzenlenen bir çok etkinliğe Çubuk halkını ve heyetini özel olarak davet eden Jakabcin, bir süre önce büyükelçi olarak atandığı Çin’de hayatını kaybetti.

Türk dostu ve Çubuk dostu olarak da bilinen Jakabcin, ilçeye her geldiğinde 'kendimi evimde gibi hissediyorum, Çubuk’u ve halkını çok seviyorum’ diye hitap ediyordu. İlçede bir çok yöneticiyle anıları olan ve bir dönem ilçeden öğrencilerin Slovakya’ya gitmesine vesile olan Jakabcin’in en önemli isteklerinden biri de iki şehir arasında ticari ilişkilerin başlamasını sağlamaktı.

İlçeye her gelişinde eşi Olga Jakabcinova ile birlikte gelen Jakabcin, Türkiye’de ilk defa Slovakya'da 'Osmanlı İzleri' isimli sergiyi açarak Slovak halkıyla Osmanlı arasındaki ilişkileri de ön plana çıkarmıştı.

61 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Jakabcin için Çin’de düzenlenecek cenaze töreninin ardından Slovakya’nın Sabinov şehrinde de cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi.

20130409_slovakya-buyukelcisi-cubuklulara-tanisma-ve-kardeslik-resepsiyonu-verdi.jpg2923.jpg2924.jpg2925.jpgslovakya-buyukelcisi-jakabcin-cubuk-a-veda-et-3173046_o.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.