Çubuk Sempozyumu Sona Erdi

Çubuk Sempozyumu Sona Erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ), Çubuk Belediyesi işbirliğinde organize edilen "Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi 2. Uluslararası Sempozyumu" sona erdi.


Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi Konferans Salonunda başlayan ve 3 gün süren sempozyuma 60 akademisyen ve öğretim görevlisi bildiri sundu.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, TİKA ve TÜRKSOY'un da destek verdiği sempozyumda ilçe ve çevresi hakkındaki konular tartışıldı.

1402 Ankara Savaşı başta olmak üzere Çubuk'un doğal kaynakları, tarih, kültür, tarım, hayvancılık, turizm, sanayi ve ticaretteki potansiyelinin ortaya konulduğu sempozyumda, eğitim, sağlık ve sosyal hayat değerlendirilirken, başta tarım, hayvancılık, sanayi, ticaret, ekonomi ve sosyal yaşam olmak üzere mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Sempozyumun son günü Çubuk turşusu ve insan sağlığına faydaları konusunda bildiri sunan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, kendisinin hekim olduğunu ve uzun yıllar faydalı bakteriler üzerine çalışmalar yaptığını hatırlattı.

Doğal gıdalar ve yöntemlerle insan bedenine geçen faydalı bakterilerin yoğurt, turşu ve kefirde bulunduğuna dikkat çeken Acehan, turşunun ömrü uzatan gıdaların başında olduğunu söyledi.

Sempozyum yurt içi ve yurt dışından gelen 60 akademisyence 12 oturumda eş zamanlı 2 ayrı salonda yaklaşık 40 programın gerçekleştirilmesiyle tamamlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.