Çubuk semaları uçurtmalarla renklendi

Çubuk semaları uçurtmalarla renklendi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde "Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar Projesi" kapsamında uçurtma şenliğine katılan çocuklar gönüllerince eğlendi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen uçurtma şenliğine katılan çocuklar gönüllerince eğlendi.

Çubuk Belediyesinin katkılarıyla Mutlu Mahallesi Radar Tepesi'nde, Çubuk Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çubuk Temsilciliğinin iş birliğiyle yürütülen, "Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar Projesi" kapsamında düzenlenen uçurtma şenliğine 189 çocuk katıldı.

TÜGVA'nın 50 üyesinin de yer aldığı etkinlikte, belediye tarafından temin edilen uçurtmaları uçuran çocuklar eğlenceli bir gün yaşadı.

Çubuk Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Şahin Sayılırer, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocukları ekrandan ve sanal alemden uzaklaştırmak için bu projeyi uyguladığını belirterek, etkinliğe gönüllü katılan TÜGVA üyelerinin desteğiyle çocukların uçurtma uçurduğunu söyledi.

Bu tür sosyal projeleri bundan sonra da devam ettireceklerini dile getiren Sayılırer, "Amacımız çocukları ekranın zararlı etkilerinden uzak bir şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamaktır. Çocuklarımızı geleceğe iyi, milli ve manevi değerlerine bağlı şekilde hazırlamaya gayret edeceğiz. Belediye Başkanımız Sayın Tuncay Acehan'ın aldığı 150 uçurtmamız çocuklarımız tarafından uçuruluyor. Çok güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum." dedi.

TÜGVA İlçe Temsilcisi Yusuf Kılıç, vakıf olarak sosyal faaliyetlere destek olmaya çalıştıklarını belirterek, çocuklarla birlikte yetişkinlerin de eğlenme fırsatı bulduğunu aktardı.

Kılıç, "Gençliğe elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Çocuklara yardımcı olmak için şenliğe katıldıklarını ifade eden Murat Eymuz, uçurtma uçurmanın her yaşta güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.

Daha önce hiç uçurtma uçurmadığını anlatan Nihal Nur Erdem, herkese bu tür etkinliklere katılmaları tavsiyesinde bulundu.

Uçurtma uçurmanın televizyon seyretmekten çok daha güzel olduğunu vurgulayan Enes Çağlar, "Daha önce hiç uçurtma uçurmadım. Çok güzel bir duygu." ifadelerini kullandı.

Fatma Nur Otyakmaz, "Uçurtma uçururken kuşlar gibi özgür olduğumu hissediyorum. Bundan sonra da uçurtma uçurmak isterim." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.