Çubuk Sabinov İlişkileri Geliştirilecek

Çubuk Sabinov İlişkileri Geliştirilecek

Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan’ın özel daveti üzerine, 9-15 Haziran 2009 tarihleri arasında Slovakya’nın Sabinov kentinde “Sabinov Günleri” adı altında düzenlenen etkinliklere katılan Çubuk heyeti ilçeye döndü.

“Sabinov Günleri” adı altında düzenlenen uluslararası festivale, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk Belediyesi Meclis Üyesi Sabri Koca, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Çubuk Platformu Üyesi Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, Çubuk Endüstri Meslek Lisesi Folklor Öğretmeni Zehra Uzun ve öğrenciler Çubuk ilçesini temsilen katıldılar. Heyetin festival süresince çeşitli sportif, sanatsal ve resim alanlarında yarışmalar gibi etkinliklere katıldıklarını belirten Başkan Özden, Ayrıca Sabinov Kültür Merkezinde de Çubuk Yavuz Selim İlköğretim okulu tarafından resim sergisi açıldığını söyledi.

Sabinov ziyareti hakkında bilgi veren Başkan Özden, Çubuk Endüstri Meslek Lisesi Seğmen ekibinin folklor gösterisinin katılımcıların büyük ilgisi ve beğenisini kazandığını vurguladı. Sabinov"da düzenlenen resim yarışmasına Çubuk Yavuz Selim İlköğretim okulundan resim göndererek katılan Kezban Yedikardeş isimli öğrenciye Plaket verildiğini ifade eden Özden, okul yönetimine de bir plaket ve sertifika verildiğini belirtti.

Sabinov"a çeşitli alanlarda katkısı olan, yılın en başarılı 4 kişisine verilen ödül törenine de katıldıkların söyleyen Başkan Özden, ""Ödül verilenlerden birisinin de Türkiye-Slovakya arasında ilişkilerin geliştirilmesinde göstermiş olduğu katkıları nedeni ile Slovakya"nın Türkiye Büyük Elçisi Vladimir Jakabcin di"" dedi

Sabinov Belediyesinde, Sabinov, Çubuk, Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Portekiz ülkelerinin çeşitli kentlerinden gelen temsilciler ile toplantı yapıldığını ifade eden Başkan Özden,""Toplantıda ülkeler ve kentler arasında ilişkilerin geliştirilmesi konusunda heyetler arasında fikir birliğine varmıştır. Toplantıda ayrıca ülkelerden gelen delegasyonu 2009 Eylül ayı son haftasında düzenlenecek olan Uluslarası Çubuk Kültür ve Turşu Festivaline davet ettik""

Sabinov Belediyesinde 15 Haziran 2009 tarihinde Slovakya"nın Türkiye Büyük elçisi Vladimir Jakabcin"in de katıldığı ikili görüşme yapıldığını söyleyen Başkan Özden,"" Toplantıda iki ilçe arasında ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve genişletilmesi için Avrupa Birliğine Çubuk Belediyesi, Çubuk Platformu, Saninov Belediyesi ve Sabinov Platformunun da partner olduğu bir projenin sunulmasına karar verilmiştir. Projenin Ağustos ayı sonuna kadar hazırlanması ve 2010 yılında iki ilçe arasında karşılıklı ziyaretler olmak üzere kültürel, sosyal, eğitim (karşılıklı öğrenci ve öğretmen değişimi) sportif ve akademik alanları kapsaması konusunda görüş birliğine varılmıştır""şeklinde konuştu.

Başkan Özden, Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molčan"ın Çubuk heyetinin Festivallerine katkısı nedeni ile de çok mutlu olduklarını her fırsatta ifade ettiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.