Çubuk Ramazan Bayramına Hazır

Çubuk Ramazan Bayramına Hazır

Çubuk Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramını rahat ve huzur içerisinde geçirmeleri için gerekli tedbirleri aldı.

Sağlık İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipleri bayram öncesi çalışmalarına hız verirken, bayram süresince de vardiyalı olarak görev başında olacak.

Çubuk Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca sürdürdüğü çalışmalara bayram da ara vermeden devam edecek. Vatandaşların rahat ve huzur içerisinde bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla bayram süresince nöbetçi ekipler görev yapacak. Halkın Ramazan ayını sorunsuz geçirmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesi vatandaşlar tarafından yoğun talep gören market, fırın, pastane ve pazar yerleri gibi umuma açık sıhhi müesseselere yönelik denetimlerini arttırdı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını bayram süresince de devam ettirecekler. Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlükleri tarafından koordine edilecek çalışmalarda gıda satış yerleri bayram süresince de denetlenecek.

24 saat temizlik

Hazırlıklar çerçevesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler bayram süresince aralıksız görev başında olacak. Acil müdahale ekipleri bayram süresince hazır tutulacak. Oluşturulan acil müdahale ekipleri ve acil çöp aracı da Ramazan Bayramı süresince günün 24 saatinde aralıksız görev yaparak ilçenin temiz kalmasını sağlayacak. Sağlık İşleri Müdürlüğü haşereyle mücadele ekipleri de bayram öncesi yoğunlaştırılan çalışmalarını bayram süresince de sürdürecek.

-Tüm tedbirleri alındı

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, bayram nedeniyle tüm tedbirlerin alındığını belirterek ‘’Hemşerilerimizin rahat ve huzur içerisinde bayram yapmalarını temini için gerekli önlemleri aldık. Belediye çalışanlarımız her an görev başında olacaklardır. Arefe günü başlayan mezarlık ziyaretlerini vatandaşlarımızın daha rahat ve temiz bir ortamda gerçekleştirmesi için merkez mezarlıkların yaban otları temizlenerek bakım ve onarımları yapıldı. Bayram öncesi, süpürme ve yıkamanın dışında görsellik anlamında olumsuzluk teşkil eden çöpleri ve molozları da toplayacak olan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bayram süresince tam kapasite çalışacak. Zabıta ekipleri, özellikle gıda üreten ve şeker satan yerlerde her türlü denetimi yapacak. Arefe günü Paşa ve Asri mezarlıklarına Merkez ve Mevlana Camilerinden ücretsiz servisler de düzenlenecektir. Bunların yanında Paşa mezarlığında ziyaretler sırasında hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunacak. Halkımız huzur içinde gidip ziyaretlerini gerçekleştirebilirler’’ dedi.

Başkan Acehan, şikayet ve istekler için 'Alo 153'ün bayram boyunca hizmetini sürdüreceğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum