Çubuk Ramazan Bayramına Hazır

Çubuk Ramazan Bayramına Hazır

Çubuk belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı rahat, huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için gerekli önlemlerin alındığı duyurdu.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Bayram süresince Çubuk'ta vatandaşların huzurunu sağlamak için denetimlerin artırıldığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, denetimlerin bayramdan önce ve bayram süresince devam edeceğini ifade ederek, çevre ve gürültü kirliliğiyle ilgili şikayetlerin değerlendirileceğini belirtti. Başkan Özden, Bayram öncesi ve sonrası açık olacak pazar yeri ile çarşı merkezinde bulunan alışveriş yerlerinde vatandaşların rahat ve güvenli bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin verilmeyeceğini de bildirdi.



MEZARLIKLARA SERVİS DÜZENLENECEK



Paşa mezarlığının etrafının duvarla çevrildiğini ve çevre düzenlemesinin de Ramazan Bayramından önce yapılarak bayrama hazır hale getirildiğini kaydeden Başkan Özden, mezarlıkta bulunan üç girişe de çeşmelerin konulduğunu söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:

''Arife günü başlayan mezarlık ziyaretlerini vatandaşlarımızın daha rahat ve temiz bir ortamda gerçekleştirmesi için tüm mezarlıkların yaban otları temizlendi. Ayrıca ilçe merkezde bulunan Paşa Mezarlığının çevresi duvarla çevrilerek, estetik bir görüntü sağlandı. Mezarlıkta bulunan üç kapı girişine çeşmeler konularak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Arife günü Paşa ve Asri mezarlıklarına ücretsiz servisler de düzenlenecektir. Bunların yanında Paşa mezarlığında ziyaretler sırasında hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunacak. Halkımız huzur içinde gidip ziyaretlerini gerçekleştirebilirler''dedi



CAMİLER BAYRAM NAMAZINA HAZIRLANIYOR



Çubuk Belediyesi tarafından Ramazan öncesi camilerin temizlendiğinin hatırlatan Başkan Özden, Bayram öncesi de merkezde yoğunluğun çok olduğu camilerin tekrar iç ve dış temizliğinin de belediye ekipleri tarafından yapıldığını söyledi.



BAYRAM ÖNCESİ DÜZENLEMELER DEVAM EDİYOR



Belediye Park ve Bahçeler, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince, alt yapı çalışmaların devam ettiği cadde ve bulvarlarının Ramazan Bayramı öncesinde temizleneceğini de ifade eden Başkan Özden, görsellik anlamında olumsuz teşkil eden çöplerin ve molozların toplanacağı ve yolların temizleneceğini kaydetti.



Belediyedeki hizmetlerin aksamaması için Bayramda nöbetçi personel uygulamasına da gidileceği vurgulayan Başkan Özden, diğer günlerde olduğu gibi Alo 153'ün bayram boyunca 24 saat kesintisiz hizmet sürdüreceğini ve vatandaşların şikayet, istek ve taleplerini buradan bildirebileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.