Çubuk Proje Ekibi Manisa ve İzmir’de İncelemelerde Bulundu

Çubuk Proje Ekibi Manisa ve İzmir’de İncelemelerde Bulundu

Çubuk Belediyesi Proje Ekibi İzmir ve Manisa’da çeşitli incelemelerde bulundu.

Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma başkanlığında Proje Ekibinden Şehir Plancısı Hasan Özen ve Jeoloji Mühendisi Yusuf Kürşat Mercan ve Çubuk Agat taşı işlemecisi Ahmet Keser’inde aralarında olduğu ‘Proje Ekibi’ İzmir ve Manisa’ya giderek bir dizi incelemelerde bulundu.

Başkan Yardımcısı Acıelma başkanlığında gerçekleşen ziyarette, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli Belediyesi, Eğe Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Salihli Hastanesi’ne ziyaret edilerek çeşitli incelemelerde bulunuldu.  

Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Ahmetli Belediyesi Başkan Yardımcısı ve birim müdürleri ve Salihli Hastanesi’ni ziyarete ederek yetkililerden bilgi aldı.

-Akademisyene Verilen Değere Büyük Teşekkür  

1402 Ankara Savaşı, Yıldırım Beyazıt ve Emir Timur tarihi konusunda uzun araştırmalar yapan ve bu konularda çeşitli kitap ve makaleler yayımlayan Tarihçi Prof. Dr. Cüneyt Kanat’ı bölümünde ziyaret eden Acıelma ve ekibi eserleri hakkında bilgi aldı. Özellikle 1402 Ankara Savaşı ile sebep ve sonuçları hakkında bilgi alan Acıelma, Çubuk’ta yapılması planlanan Ankara Savaşı ve Çubuk konulu konferans ve panel hakkında fikir alış verişinde bulundu.

Yayınladığı eserlerden Çubuk Belediye Başkan Tuncay Acehan’a ulaştırılmak üzere imzalayan Prof. Dr. Cüneyt Kanat, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kanat, “Biz akademisyenler böyle ufak tefek şeylerden memnun oluruz. İlk defa bir belediye başkan yardımcısı arayarak ilçesi ile ilgili tarihi konularda bilgi aldı ve akabinde bizi ziyarete geldi. Bu şunu gösteriyor; o yerin belediye başkanı eğitime, bilime ve tarihe çok önem veriyor demektir. Gerçekten bu bugünkü toplumda özlenilen bir şeydir. Ne kadar memnun olduğumu bilemezsiniz” dedi.

-Manisa Büyükşehir Belediyesi Ziyaret Edildi

Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’i makamında ziyaret eden Acıelma ve ekibi Manisa Belediyesi tarafından uygulanan örnek projelerle ilgili olarak bilgi aldı.

Ahmetli Belediyesi Başkan Yardımcısı Sami Açıkgöz ve birim müdürleri ile de bir araya gelen Acıelma ve beraberindeki heyet, belediye kanunları ve işleyişi ile ilgili kendilerine sorulan sorular hakkında bilgi verdi.

-Gemoloji ve Mücevherat Araştırıldı

İzmir’de ise Dokuz Eylül Üniversitesi Gemoloji ve Mücevher Uzmanı Prof. Dr. Murat Hatipoğlu’nun ev sahipliğinde İzmir Meslek Yüksek Okulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü ziyaret edildi. İzmir Meslek Yüksek Okulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü tarafından oluşturulan Anadolu Süs Taşları Müzemizi, değerli taşlar ve takı tasarım işleme atölyeleri ile Türkiye’nin tek mücevher test ve sertifikalandırma laboratuvarı ile taş işleme makinalarını inceleyen Acıelma ve ekibi,  uzun zaman Çubuk ve bölgesinde inceleme yaparak bölgede çıkan değerli taşlar konusunda doktora tezi, harita ve makaleleri hazırlayan Prof. Dr. Murat Hatipoğlu’ndan bilgi aldı.

-İlçenin Yetiştirdiği Değerlere Ziyaret

Özel Salihli Hastanesi’nde Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Çubuklu Uzm. Dr. Orhan Karabal’ı da ziyaret eden Acıelma ve ekibi, tüm Çubukluların ve Belediye Başkanının selamını iletti. Memleketinden uzakta görev yapmanın zorluklarının yapılan böyle güzel ziyaretlerle hafifleyeceğini ifade eden Karabal, Çubuk’u basından takip ettiklerini ve çalışmalardan memnun olduklarını kaydederek, ilçenin yetişmiş insanlarına yapılan ziyaretlerin de bunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.    

Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, Manisa ve İzmir’e düzenledikleri araştırma gezisinin çok verimli geçtiğini söyledi.

Acıelma, inceledikleri projelerin kendilerinin yapmak istedikleri projelere ışık tutacağını da vurguladı.

proje01.jpgproje03.jpgproje05.jpgproje06.jpgproje07.jpgproje09.jpgproje10.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.