Çubuk Polisinden müthiş dolandırıcılık operasyonu

Çubuk Polisinden müthiş dolandırıcılık operasyonu

Çubuk’ta bir gün önce telefon dolandırıcılarının ağına takılan 85 yaşındaki Halil İbrahim A. ikinci kez dolandırılmaktan polis sayesinde kurtarılırken, dolandırıcı ise yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Çubuk’ta bir gün önce telefon dolandırıcılarının ağına takılan 85 yaşındaki Halil İbrahim A. ikinci kez dolandırılmaktan polis sayesinde kurtarılırken, dolandırıcı ise yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Çubuk’ta 85 yaşındaki Halil İbrahim A.’yı kendilerini 'polis' olarak tanıtarak altın ve parasını alan telefon dolandırıcılardan biri polisin operasyonuyla yakalandı.

Dolandırıcılar Halil İbrahim A.’yı arayarak kendilerini 'polis' olarak tanıttı. Yaşlı adama banka hesabının terör örgütünün eline geçtiğini, hesaba para yatırıldığını ve bu paranın incelenerek kendisine iade edileceğini aksi taktirde hapse gireceğini söyleyen telefon dolandırıcıları, Halil İbrahim A.’dan hesabındaki paranın ve değerli eşyaların bankadan çekilip bir poşete koyarak kendilerine vermesini istedi. Halil İbrahim A. bir taksi tutarak Ankara Kızılay’da bulunan bankadaki hesabından 33 bin TL para ve içerisine 3 altın bilezik, 1 yarım altın koyduğu poşeti evine gelen telefon dolandırıcılarına verdi.

Şebeke üyeleri bir gün sonra telefonla arayarak Halil İbrahim A’dan Çubuk’ta bulunan bankadaki parasını da aynın gerekçeyle çekmesini istedi.  Halil İbrahim A. bankaya giderek tüm parasını çekmek isteyince banka görevlisi yaşlı adamın durumundan şüphelenerek polisi aradı.

Çubuk Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri yaşlı adam Halil İbrahim A.’yı bankadan itibaren adım adım takip etti.  Ev ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri 8 saat boyunca şüphelilerin gelmesini bekledi. Polis ekipleri Barbaros Mahallesi’ndeki evinden ikinci kez parayı almak için gelen ve kendini polis olarak tanıtan zanlı M.Y.’yi yaşlı adamdan paraları almaya çalışırken yan odadan ansızın çıkarak suçüstü yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan Şanlıurfa’dan geldiği belirlenen diğer kişinin ise yakalanması için çalışma başlatıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet ise, “Vatandaşımızın kefen parasına göz diken şebeke çökertildi. Vatandaşlarımızı arayarak hesabının terör örgütü eline geçti yalanlarını atan dolandırıcılar bu kez baltayı taşa vurdu. Polisimizi tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızı da bu konuda dikkatli olmalarını ve kendilerini polis süsü vererek para isteyenleri muhakkak 155 polis hattını arayarak bilgilendirsinler” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.