Çubuk Platformu’ndan ulaşım raporu

Çubuk Platformu’ndan ulaşım raporu

Çubuk Platformu Derneği Başkanı Şuayip Yaman, ilçede ulaşım sorunu olduğunu ve bu konuda hazırladıkları raporları yetkililere ve gerekli mercilere gönderdiklerini söyledi.

Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman, yaptığı açıklamada, dernek olarak ilçedeki ulaşım sorununu tespit etmek ve çözüm önerilerini yetkililere bildirmek üzere ‘Ulaşım Komisyonu’ kurduklarını bildirdi.

Komisyonda görevli 7 arkadaşıyla birlikte elde ettikleri verileri dernek meclisinde masaya yatırdıklarını anlatan Yaman, önerilerini rapor haline getirerek ilgililere birkaç kez sundukları halde herhangi bir şekilde dikkate alınmadığını iddia etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın değişmesiyle birlikte sorunlarının çözümü konusunda kendilerinde bir umut oluştuğunu ve yeniden raporları güncelleyerek yetkililere sunduklarını vurgulayan Yaman, ‘’Komisyon olarak hem ulaşım sektörü temsilcileri ve otobüs şoförleriyle gem de yolculardan oluşan bine yakın vatandaşla bire bir konuşarak bu sorunları ve çözüm önerilerini rapor haline getirdik. Göreve gelir gelmez ulaşım ile ilgili sorunları çözmeye başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna, sorunların çözümü noktasında bizde yeniden umut oluşmasına neden oludu. İnşallah eni başkanımız bu sorunlara duyarsız kalmaz ve ilçemizin en büyük sorunundan biri olan ulaşıma kesin çözüm bulunur’’ dedi.

Çubuk’un 23 Temmuz 2004 tarihinde ‘Metropol İlçe’ olduğunu ve o günden itibaren başlayan ulaşım sorunun bir türlü çözüme ulaştırılamadığını anlatan Yaman, şunları söyledi:

“O günden bugüne ilçenin diğer sorunlarının yanı sıra ulaşım sorunları da katlanarak bugünlere geldi. Her gün yetersiz otobüs ve servis tipi küçük otobüsler nedeniyle ulaşımda izdiham ve kaos oluyor. Özellikle Sıhhiye durağında EGO Otobüslerine binerken izdiham yüzünden vatandaşlar istemeyerek de olsa taciz ediliyor. İnsanlar neredeyse birbirini çiğneyerek otobüsler biniyor. Otobüslerde hemen her gün aynı bildik manzaralara rastlamak mümkün. Yaklaşık 25 bin yolcu kapasitesi olan bir metropol ilçeye bu görüntüler hiç mi hiç yakışmıyor. Bu sorunları çözmek için; otobüsler ilçe merkezinde en az 5 güzergahtan hareket etmeli, EGO ve Özel Halk Otobüslerin bu hareket noktalarından 10 dakikada bir hareket etmeli, EGO ve Özel Halk Otobüslerinin aynı güzergahı kullanarak, Sıhhiye’deki Hitit Güneşi heykeli önünden veya Bakanlıklar - Akay alt geçidinden “U” dönüşü yaparak Ankara Bulvarı-Ulus-Çubuk istikametinde ring yapmaları sağlanmalı, İlçeye hizmet eden EGO otobüs sayısı artırılmalı, sabah 06.20  ile 9.30 saatleri arası EGO otobüs seferleri 10 dakikada bir yapılmalı ve hatta ‘ekspres’ seferleri düzenlenmeli, Özle Halk Otobüsleri 27 yolcu kapasiteli dar ve küçük olup toplu taşımlar için uygun olmamaktadır, bu otobüslerin eskiden olduğu gibi 45-50 kapasiteli yolcu otobüsü haline getirilmesi gerekmektedir. Çubuk’taki taksi ve dolmuşlarında dönüşümlü olarak EGO ve Özel Halk otobüsleri gibi Çubuk-Ankara güzergahında çalışmasına izin verilmelidir. Bunlar ile ilgili bir çalışma yapılırsa ilçemizin uzun süre ulaşım sorunu çözüme kavuşmuş olur.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.