ÇUBUK PLATFORM’UN GENEL KURULU YAPILDI

ÇUBUK PLATFORM’UN GENEL KURULU YAPILDI

Çubuk Platformu’nun 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Dernek hizmet binasında yapıldı.

 

                                                                                              Şuayip YAMAN

 

Şuayip YAMAN ikinci kez başkan seçildi.

Divan Başkanlığına Ali Naci YEŞİLTEPE, Divan Başkan Yardımcılığına Eşref YÜCELYİĞİT; Divan üyeliklerine ise Hasan ÜZÜM ve Veli METİN seçildiler.

Sade bir törenle gerçekleşen Genel Kurul’da üyeler görüşlerini şöyle açıkladılar :

Danışma Kurulu üyesi Ahmet YALÇIN, “Derneğimiz yaşatma ve yardımlaşma derneği değil. Bir düşünce kuruluşudur. İlçemizde; İlçeyi, Ankara’yı ve Türkiye’yi yönetecek yetenek ve kabiliyette insanlar var. Beyin gücüne sahip insanlar var. Bunlardan faydalanmalıyız.

 

Derneğimizi yaşatmamız gerek. Vizyonumuz, misyonumuz belli. Çubuk için yaşamsal değer taşımaktadır.

 

Derneğimiz, hemşeri derneği değil..”

 

Danışma Kurulu üyesi Abdulkadir BOZDOĞAN, “Düşünmek çok zor bir şeydir. Yönetime giren veya girecek insanları farklı olması lazım. Herkesi de üye yapmayalım. Dernek üyelerinin Dernek Yönetimi’ni yalnız bırakmaması lazım.”

Eşref YÜCELYİĞİT, “İlçenin bir öğrenci, bir sanayi, bir turizm, bir tarım ve  bir hayvancılık kenti olması gerekirdi. Yetkili kurumlar bu işlere daha özen göstermeli. Biz fikir sahibi olmalıyız. Bu işler siyasilerle ve ilçede görev yapan mülki amirler ve müdürlerle görüşülmelidir” dedi.

Genç nesle ufuk açıcı, girişimcilik ve müteşebbis ruhu aşılanmalı.. Konuyla ilgili olarak konferanslar, seminerler verilmeli yayınlar yapılmalıdır. “

Ali Naci YEŞİLTEPE, Dernek Tüzüğünün iyi çalıştırılması gerekir. Yönetimin ve Danışma Kurulunun iyi çalıştırılması gerekir. Aidatını ödemeyenlerin Dernek üyeliğinden ve Yönetim Kurulu’nun toplantılarına katılmayanların da direkt olarak Yönetim Kurulu üyeliğinden çıkartılması gerekir” dedi. 

Tek listenin oylandığı Genel Kurul’da Şuayip YAMAN’ın listesi oybirliği ile seçildi.

Seçim sonucu yapılan görev dağılımında; Yönetim Kurulu Başkanlığına Şuayip YAMAN, Başkan Yardımcılıklarına Ali Naci YEŞİLTEPE ve Veli METİN, Sekreterliğe İsmail ÖZDEMİR, Saymanlığa Mehmet Ali CANTÜRK, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise; Eşref YÜCELYİĞİT, Hasan KÖSE, Hüseyin PALA, Zekeriya ERDOĞMUŞ, Salih AKSOY, Sevim AYDOS, Şazinur OLCAY ve Esin KESKİN oybirliği ile seçildiler. 

Denetim Kurulu üyeliklerine ise; İsmail TEKAÜT, Hasan ÜZÜM ve Salih TÜRKAY seçildiler.

Seçimden sonra bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Şuayip YAMAN, “ Çubuk Platformu, Öncelikle Çubuk İlçesi ve bölgesinin her alanda kalkınmasını ve gelişmesini sağlamak, kültür değerlerini yaşatmak amacı ile proje üreten ve bu projelerin uygulanmasını takip eden bir  ‘Düşünce Kuruluşu’dur.

Çubuk Platformu’nda nicelik (üye sayısı) değil, nitelik önemlidir.

Üyelik şartlarında hemşerilik yakınlığından önce, üretkenlik, bilgi birikimi gibi nitelikler belirleyicidir.

Projelerin hayata geçirilmesi ve hizmet üretilmesi için kamu kurumları, diğer sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler gibi kuruluşlarla dayanışma ve işbirliği içinde çalışır.

İlçenin sorunları ile ilgili araştırmaları titizlikle yapar ve ilgili kurumlara bildirir. Bunların sonsuza dek takipçisidir.

Ancak; hiçbir siyasi kuruluşun yanında ve karşısında değildir. Bağımsızdır.

Üye yapılanmasını ağırlıklı olarak akademisyenler, öğretim görevlileri, bilim insanı, halen görevde veya emekli olan bürokrat, yönetici, teokratlar ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri, meslek odalarının temsilcileri ve başarılı işadamları oluşturmaktadır.

Siyasi arenada zaman zaman ortaya çıkan ve CV’ lerinde “Çubuk Platformu Üyesiyim” ibaresini sık sık kullanan bu arkadaşlarımızı şimdilerde bulmak imkânsız gibi..

Ama şartlar ne olursa olsun sağduyulu ve Çubuk sevdalısı arkadaşlarımla beraber ve her şeye rağmen; fikir, düşüncelerimizle ve ilçenin sorunlarına ışık tutacak projelerimizle, Çubuk ve Çubukluya faydalı olmaya çalışacağız.

Evet, Çubuk Platformu bir ‘Düşünce Kuruluşu’dur. İlçenin sorunları ile ilgili olarak tavsiye kararları alır, bunları yazıya döker ve ilgili birimlere ve mercilere gönderir, takibini yapar

Tavsiye kararlarına uymak veya uymamak tamamen o makam veya merciin inisiyatifine kalmıştır. 

İlçemizde bu kararlara uymayan ve kendi doğrularından başka doğru bilmeyen ve tanımayanların siyasi akıbetleri ortadadır.

Amacımız Çubuk ve Çubukluya en iyi hizmetin verilmesi ve Yaşanabilir bir ilçe Çubuk için yeni projeler üretmek olacaktır.

Bu süreçte Çubuk Halkının da projeleri ve düşünceleri ile bize katkı ve desteklerini bekliyoruz. Hariçten eleştirmek ve gazel okumak kolay.. Önemli olan sorunları çözmek için birlik-beraberlik ve kardeşlik içinde ve yılmadan çalışmaktır.

Şimdiye kadar hiçbir siyasi partinin veya görüşün neferi, maşası ve kalemşoru olmadık, bundan sonra da olmayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.