Çubuk Platformu Genel Kurulu

Çubuk Platformu Genel Kurulu

Çubuk Platformunun olağan genel kurulu 11 Mayıs Pazar günü saat 15:00’de Platform Lokalinde yapılacak.


Bugüne kadar yapılan çalışmalar ile bundan sonra ki projeleri konusunda görüşüne başvurulan Platform Başkanı Mehmet SAAT özetle şu açıklamalarda bulundu.

Çubuk Platformunun kuruluş amacına kısaca değinirsek; İlçemizin yetiştirdiği 70 kadar Aydın ve Bilge insan 2 Mayıs 2004 tarihinde bir araya gelerek sahipsiz olduğu düşünülen ilçemizin ve bölgemizin her alanda sahibi olmak, bu güne kadar devlet imkanlarından yeteri kadar yararlanamayan ilçemizin devlet imkanlarından yararlanmasını sağlamak, yetişmiş ve donanımlı insanlarının bürokraside ve siyasette hak ettiği yere gelmesine katkıda bulunmak, Eğitimde, Sağlıkta, Tarımda, Hayvancılıkta, Kültürde, Ekonomide, Çevrede, Ticarette ve Sosyal dayanışmada projeler üreterek mülki ve yerel yönetimlere gerektiğinde yardımcı olmak, gerektiğinde ise onları bu çalışmaya sivil toplum kuruluşu olarak zorlamak amacıyla kurulmuştur.

Şu anda üye sayısı 350 civarındadır. Ancak bizim için sayısallık, nicelik çok önemli değildir. Nitelik, liyakat, kabiliyet, gönüllülük, samimiyet çok önemlidir. Bizim arkadaşlarımızın tamamı kendi alanında üstün donanıma ve uzmanlığa sahiptir.

Yukarıda açıkladığımız amaçlarımızı gerçekleştirmek, arkasında durmak elbetteki büyük bir iddia ve sorumluluktur. Ancak; Çubuk Platformu bu sorumluluğu taşıyacak ve gereğini yerine getirecek güçte, gönül ve inanç birliğine dayalı bir sivil toplum hareketidir.

Çubuk Platformu bugüne kadar pek çok güzel ve büyük çalışmaya katkı sağlamıştır. Bunlardan bazıları kısaca; İlçemizin ufkuna ışık tutacak, toplumun ve ülkemizin aydınlanmasına çok önemli ve kalıcı katkı sağlayacak eğitim kurumlarımızdan büyük önder Atatürk"ün adını taşıyan Gazi Üniversitesinin ilçemize getirilmesi, Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinin başlatılması için yoğun ve ısrarlı telkinde bulunulması ve Belediyemizin çalışmalarının desteklenmesi, İlçemizin yetiştirdiği güzide insan Prof. Dr. Dilaver TENGİLİMOĞLU"nun başkanlığında İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızında katıldığı Beyin Fırtınaları düzenleyerek ilçenin sorunları, beklentileri dile getirilmiş ve buna bağlı olarak imar uygulamaları gözden geçirilmiş, doğalgaz getirilmesi çalışmaları hızlandırılmış, tinerci çocukların ıslahı gerçekleşmiş, ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Çubuk Agad Taşı ile ilgili istihdam yaratıcı atölye açılmıştır.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. İlçemizin en önemli kazanımlarından bir tanesi de platform içinden iktidar partisine ilçe başkanı çıkarmış olmasıdır. Herkesi dinleyen, takıntıları olmayan, kendisi ve çevresi ile barışık, güç savaşına girmeyen, gerçek bir ÇUBUK SEVER olan ve dahası adam gibi adam olan Başkanını İlçe Başkanı yapmıştır.

Sonuç olarak, 11 Mayıs Pazar günü yapılacak olan 4. Olağan Genel Kurulumuzda ve yeni yönetim kurulumuzda bütün ÇUBUK SEVERLERİ görmek istiyoruz, herkese kapımız sonuna kadar açıktır. Bu bir hizmet ve bayrak yarışıdır. Hedefimiz daha güzel bir ilçede yaşamaktır.

Bugüne kadar emeği geçen herkese, başta başkanlarımız Ahmet YALÇIN Beye, Dr. Tuncay ACEHAN Beye ve diğer yürekli arkadaşlarımıza verdikleri özverili hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

Görevi yeni devralacak arkadaşlarımıza, ağabeylerimize ve kardeşlerimize başarılar diliyorum.

Hepimizin bildiği gibi; hadiste de ifade edildiği üzere “ insanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olanıdır” , yine bilindiği üzere “ marifet iltifata tabidir” , deriz ve inanırız ama ne yazık ki toplum olarak bunun gereğini yerine getirmekte cimri davranır, sorumluluğumuzu unuturuz. İşi kendimiz yapmayız, yapana da binbir bahane buluruz .

Bundan böyle olumsuzlukları bir tarafa bırakalım, önce sevgiden başlamak üzere güzellikleri paylaşmakta daha cömert olalım. Birbirimizi, İlçemizi daha çok sevelim ve sivil toplum kuruluşlarına destek verelim.

Hepinize saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum