Çubuk Platformu 3.Genel kurulu yapıldı

Çubuk Platformu 3.Genel kurulu yapıldı

Çubuk Platformu Derneği’nin Üçüncü Olağan Genel Kurulu, Dernek binasında yapıldı


Çubuk Platformu Derneği’nin Üçüncü Olağan Genel Kurulu, Dernek binasında yapıldı.

Tuncay ACEHAN başkanlığındaki,Yönetim Kurulu üyeliklerine; Mehmet SAAT,Veli METİN, Şuayip YAMAN, Hacı ÇELEBİ, İbrahim TAŞKESTİ, Hasan ESENTÜRK, Ahmet YALÇIN, Osman EZANDEMİR, Mehmet Emin ERTÜRK,Osman YÜCE, Feriman KARAGÖZ ve Fikret ORAN seçildi.
Cemalettin Söğüt Başkanlığındaki Denetleme Kurulu üyeliklerine ise: Hüseyin KADEROĞLU ve Mustafa AKDOĞAN tekrar seçildiler.

Başkan Tuncay ACEHAN yaptığı açılış konuşmasında; “Sivil toplum kuruluşları, toplumun bağrından çıkan rafine bir güç olarak, toplumun gören gözü, konuşan dili, ,işiten kulağı, olmak durumundadır. Milletin ve ferdin hak ve hürriyetini korumak, kamu kurum ve kuruluşlarını milletin lehine olan icraatlarda desteklemek, aleyhinde olan durumlarda ise eleştirmek ve teklif götürmek en başlıca görevimiz olmalıdır. Sivil toplum kuruluşu icra organı değildir. Ancak gündem ve kamuoyu oluşturmak ve topluma öncülük yapmak, sivil toplum örgütlerinin vazgeçilmez görevlerindendir.”
“Geçtiğimiz bir yıl içinde bu görevi Dernek Yönetim Kurulu olarak bizler ne kadar yerine getirebildik? Biz bugün bunun özeleştirisini ve tenkidini yapmak için buradayız. Genel kurul toplantılarının bir amacı da budur.”
“Yönetim Kurulu adına bizimde üyelerimizden taleplerimiz vardır. Bu meyanda eleştirimiz de vardır. Üyelerimizden toplantılara aktif katılım, komisyonlarda görev alma ve maddi külfeti paylaşım konusunda sürekli maddi ve manevi desteği arkamızda görmek istedik ve istiyoruz.” Dedi.

Dilek ve temenniler bölümünde Mehmet SAAT, Platformun devamının sağlanması için nelerin yapıldığını ve nelerin yapılması gereği hakkında görüşlerini belirttiği konuşmasında, “Üyelerimiz ve İlçede yaşayan insanlarımız genel olarak ilgisiz ve duyarsız.” Dedi.

Erol ARTAR, “Olaylara hoşgörü ve pozitif olarak bakmalıyız. Bunların değerlendirilmesi doğrultusunda da çalışmalarımızı yapmalıyız.” dedi.
A.Kadir BOZDOĞAN, yönetime birtakım yapıcı eleştirilerde bulundu.
Recep TAŞ, sivil toplum örgüt üyelerinin çalışmasını, gayret sarf ederek yapmaları gerektiğini vurguladığı konuşmasında, “ Platformun, halkın içine girerek, insanları motive ederek çalışmalarını sürdürmesi gerekmektedir.” dedi.

Veli METİN, Çubuk Platformunda her kesimden insanların bulunmasını, derneklerin ilerisinde çalışmalar yaparak, Çubuk İlçesini ileriye götürecek, ufkunu genişleterek yeni atılımlar yapması gerektiğine değinerek, ilçenin en kısa zamanda kendi milletvekilini çıkarması gerektiğini ve Platformun maddi sorunlarına çözüm bulunmasını istemiştir.
Mimar Necati ÖZYAZICI, AB projeleri konusunda bilgili olduğunu ve bu konuda Platforma yardımcı olacağını belirterek, “Siyasi, ekonomik ve diğer bölümlerin ayrı ayrı çalışması gerekir.” dedi.

Hasan ŞAN, İlçedeki birlik ve beraberliğin eksikliğini dile getirdiği konuşmasında, “İnsanları Lokal gibi bir yerde bir araya getirebilirsek, birlik ve beraberliği ve kaynaşmayı daha kolay sağlarız.”dedi.
Ali Naci YEŞİLTEPE, Hasan ŞAN’ın eleştirilerine katılmadığını belirttiği konuşmasında, “Herkesin Çubuk Platformu’nda olmasını ve bulunmasını arzu ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum