Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanlığına Burhan Şan seçildi

Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanlığına Burhan Şan seçildi

Çubuk Muhtarlar Derneği’nin 7. Olağan Kongresi’nde yeni Başkan Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan oldu. Şan geçerli oyların yüzde ellisini alarak 41 oyla başkan seçildi.

                                                                              Şuayip YAMAN

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Salonu’nda saat 11.00’de başlayan Kongre’de Divan Başkanlığına Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Başkanı Recep Taş, Başkan Yardımcılığına İkipınar Mahallesi Muhtarı Bayram Bal ve Katip Üyeliğe ise Tuğla Mahallesi Muhtarı Mehmet Gülmez seçildiler.  

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Eski Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çakır’ın 30 Mart Yerel Seçimleri’nde MHP’den Belediye Meclisi adayı olmak için istifasının ardından boşalan Muhtarlar Derneği Başkanlığını 5 aydır vekâleten yürüten Yıldırım Evci Muhtarı Yücel Özdemir, kendisine katkı ve desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu üyelerine ve muhtarlara teşekkür etti.

 

Protokol konuşmalarına geçildi.

 

Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Tüm mahalle muhtarlarını bir arada görmek ne güzel bir olay. Bu birliktelikten son derece onur ve gurur duydum.

 

Muhtarlar belediyenin önemli bir partneri ve paydasıdır.

 

Burada Büyükşehir’ in ve Çubuk Belediyesi’nin yapması gereken işleri ayırt etmek gerekir.

 

Bizim görevimizin dışındaki işleri Büyükşehir’ in ilgili başkanlıklarına ve birimlerine iletiyoruz.

 

Sizlerle önümüzdeki dönem içerisinde birlikte çalışacağız.”

 

CHP Çubuk İlçe Örgütü Başkanı Vural Çokcan, “Muhtarlar ilçemizin seçilmiş yerel parlamenterleridir.

 

Sizlere çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir.

 

Muhtarlar Derneği aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşudur.

 

Eski Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çakır ile Yücel Özdemir’e başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür eder yeni seçilecek başkan ve yönetim kuruluna başarılar dilerim.”

 

AK Parti Çubuk İlçe Teşkilatı Başkanı Av. Baki Demirbaş, “Yapılacak seçimin Çubuk İlçesi için hayırlı ve uğurlu olmasını istiyorum.

 

Bu çatı önemli bir çatı.. Sorunların birlikte bir araya getirilip bu çatı da çözülmesi önemli bir olay.. Bu çatıdaki birlik, beraberlik ve kardeşlik çok önemlidir.

 

Büyükşehir Kanunu’ndan kaynaklanan hizmet akışında; Büyükşehir ile ilgili olanlarını Büyükşehir’e iletiyoruz. Mahallelerimize en güzel hizmetleri yapacağız.”

 

Eski Belediye Başkanı Süleyman Haksever (1994-1999 tarihleri arası) , “ Bu kürsüden çok konuştum.  

 

Çubuk’ta herkesi bilirim. Herkesi aklı ve kültürü ile tanıyorum.

 

Bugünkü seçimde güzel bir yarış olacak.

 

Muhtarlar ülkemizin ilk temel taşı. Onlarla kol kola, omuz omuza olmak gerekir. Muhtarlarla zaman zaman çeşitli etkinliklerde beraber oldum. Sohbet ettim. Dertlerini dinledim.

 

İstemek yapabilmektir. Yeter ki istemesinin bilelim.

 

1994 yılında Belediyeyi musalla taşında değil, oksijen çadırında teslim aldım. Sizler çalışır, sebat ederseniz, başarırsınız.

 

Bu ülkeye hizmet eden herkes bizim için önemlidir.”

 

Eski Muhtarlar Derneği Başkanı ve Eski Sığırlıhacı Mahallesi Muhtarı Ali Çakır, Başkanlığı ve muhtarlığı döneminde kendisine destek ve katkılarını esirgemeyenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Başkanlığa aday olan mahalle muhtarları; Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan, Muhsin Yazıcıoğlu Muhtarı Ayhan Şahan, Avcıova Mahallesi Muhtarı İsmail Kılıç, Yazır Mahallesi Muhtarı Sadık Can ve Tahtayazı Muhtarı Sadullah Çetinkaya sırasıyla kendilerini tanıttılar.

 

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Başkanı Recep Taş, “ Muhtarlar, ÇUDEF’in en yakın çalışma arkadaşıdır. 

 

Muhtarlar dernek başkanları ile iyi geçinmelidir. Hangi muhtar dernek başkanı ile yakın çalışır ise başarılı olmuştur. Hangi muhtar dernekten uzak oldu ise başarısız olmuştur. Sizleri rahatlatacak derneklerdir. Bir başka ifade ile derneğin başarısı muhtarın, muhtarın başarısı ise derneğindir.”

 

Fethiye Nüfus Müdürlüğüne tayin olan Çubuk Nüfus Müdürü Songül Emir yaptığı veda konuşmasında, “Çamlıdereliyim. Çubuklu olmuştum. Çünkü 12 yıldır Çubuk’ta görev yapıyorum.  Kimseye kırgınlığım yok. Gönül kırgınlığım olmuştur. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizlerde hakkınızı helal edin.”

 

Seçimlere geçildi.

 

82 mahalle muhtarının katıldığı seçimlerde ;

 

  • Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan : 41 oy,
  • Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Ayhan Şahan : 14 oy,
  • Avcıova Mahallesi Muhtarı İsmail Kılıç : 12 oy,
  • Yazır Mahallesi Muhtarı Sadık Can : 10 oy,
  • Tahtayazı Mahallesi Muhtarı Sadullah Çetinkaya ise : 5 oy aldı.

 

Kullanılan ve geçerli oyların yüzde ellisini alan Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan geçerli 82 oy’un 41’ ini alarak Çubuk Muhtarlar Derneği’nin yeni başkanı oldu.

 

Yeni Başkan Burhan Şan yaptığı teşekkür konuşmasında, “Yapacağımız hizmetleri sonradan açıklayacağım. Desteğinize teşekkür ederim.”

 

Burhan Şan’ın Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Ömer Tiftikçi, Remzi Ünal, Mustafa Koç, Yaşar Gökçayır, Kasım Recep, Ünal Esgin, Mevlüt Özçelik, Veli Doğan, Abdullah Esre, Hikmet Oran,

 

Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine ise; Satılmış Ertürk, Halil Göksel ve İsmail Doğan seçildiler.

 

Yeni seçilen Çubuk Muhtarlar Derneği başkan, yönetim ve denetim kurulu üyelerine başarılar dileriz.

dscn8852-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.