Çubuk Müftülüğü'ne kurban ve deri bağışları

Çubuk Müftülüğü'ne kurban ve deri bağışları

Çubuk Müftüsü Muharrem Genç, Kurban Bayramı'nda kurban ve deri bağışı kabul ettiklerini bildirdi.

Genç, vatandaşların dini vecibelerini doğru ve rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için müftülük tarafından bir dizi tedbir alındığını belirtti.

Tedbirler neticesinde 53 kurban kesim ve satış yerinde 71 din görevlisiyle hizmet etiklerini ifade eden Genç, görevlendirilen din görevlileri tarafından kesilen her kurbanlıkların dini kurallara uygun kesilmesi sağlandığına işaret etti.

Bu yıl ilk kez ilçe de başlattıkları kampanya ile kurban derisi topladıklarını ifade eden Genç, şunları söyledi:

"Müftülük ve Türkiye Diyanet Vakfı Çubuk Şubesi işbirliğinde 'Kurban deriniz ile bir hafız da siz yetiştirin' kampanyası düzenledik. Kurban derisi toplama organizasyonu çalışmalarına bayram öncesinden başlayan müftülüğümüz, yapılan vaaz ve hutbelerde vatandaşa gerekli duyurularını yaparak kurban derilerini müftülüğümüze bağışlamaları yönünde teşvik edilmiştir.

Ayrıca tüm mahalleri dolaşan 6 gezici ekip oluşturulurken, bu ekiplerimiz kurban derilerinin bağışını da Türkiye Diyanet Vakfı Çubuk şubemize kabul ettiler. Yaklaşık bin kurban derisi toplanırken, 110 hayırsever vatandaşımız tarafından da kurban bağışı yapıldı. Bunların yanında yine hayırsever vatandaşlarımız tarafından kuran kurslarımız için de 63 kurban bağışında bulunuldu."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.