Çubuk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Tarım Bölümü Açıldı

Çubuk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Tarım Bölümü Açıldı

Bazı kişiler vardır ki daha önce yapılmayanları yaparak, yaptıklarıyla yaşadıkları bölgeye yön verirler. İşte tam böyle bir yönetici. Şimdiye kadar akıl edilmeyeni ve yapılmayanı yapan Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Karakuş, okulda ilçe içi

Bazı kişiler vardır ki daha önce yapılmayanları yaparak, yaptıklarıyla yaşadıkları bölgeye yön verirler. İşte tam böyle bir yönetici. Şimdiye kadar akıl edilmeyeni ve yapılmayanı yapan Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Karakuş, okulda ilçe için önemli bir bölümü tarım bölümünü açtı. 

Tarım bölümünde öğrenciler sebze, meyve ve hububat yetiştirip iyi tarım ve organik tarım konusunda uygulamalı eğitim alacak.

Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İdris Karakuş, ilçenin turşusu ve sebzesiyle ön palana çıktığını, bunu ileriye taşımak için bu alanda eğitim ve öğretimi artırmak istediklerini söyledi.

Okullarından mezun olan birçok gencin aile mesleğini devam ettirmeye çalıştığını anlatan Karakuş, açılan bölüm ile bilinçli, daha kaliteli ve ekonomik üretim yapılacağını vurguladı.

Çubuk'un tarım ve hayvancılık bölgesi olduğuna işaret eden Karakuş, şunları kaydetti:

"İnsanlar geçimlerini özellikle salatalık, domates, fasulye ve turşuluk sebzeler ekerek sağlıyor. Bizler de tarım bölümüne gelecek öğrencilerimize bunların yanında alternatif tarım ürünlerini de anlatmaya çalışacağız. Hem teorik hem de uygulamalı eğitim vereceğiz. Okulumuzun hemen yanında bulunan boş alana kuracağımız seralarda domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak gibi sebzeler yetiştireceğiz. Kendi tohumumuzu üreteceğiz ve ilçe halkına tohum sağlayacağız. Açtığımız bölüme yaklaşık 50 öğrenci almayı planlıyoruz."

Bölümün 4 yıl sonra ilçenin ekonomisine yön vereceğini ifade eden Karakuş, geleceğin mesleği tarım ve hayvanlık alanlarında hayalleri olan ve aile mesleğini sürdürmek isteyen tüm gençleri okullarına kayıt yaptırmaya davet etti.

 

Çubuk Turşusu, Bizim Köy Sepeti’nden alınır. Bizim Köy Sepeti, Bizim Çubuk Turşuları, Bizim Köy Tarhanası, Bizim Köy Sucukları, Meşhur Bizim Çubuk Yöresel Ürünlerini üreterek Türkiye’nin her yerine kargoyla satışa sunmaktadır. Bizim Köy Sepeti’ndeki tüm ürünler bizim köyde üretilen ve doğal, organik ev yapımı ürünlerdir. 

#BizimKöySepeti #BizimÇubukTurşuları #BizimKöySucukları

Yağmur YİĞİNER

WhatsApp/BİP/SMS: 0 (552) 808 35 37

Sağlıklı, Ev Yapımı Organik Yöresel Ürünlerimizden Siparişlerinizi Bekleriz

 @bizimkoysepeti @bizimcubuktursulari @bizimkoysucuklari

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.