ÇUBUK LİSESİ’NDEN “EĞİTİM ATILIMLARI” ...

ÇUBUK LİSESİ’NDEN “EĞİTİM ATILIMLARI” ...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke çapında 2011 yılından itibaren kademeli olarak tüm Genel Lise ve Meslek Liseleri’nin ‘Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi kapsamında, ilçemizdeki Çubuk Lisesi de 2013 yılında Anadolu Lisesi’ne dönüştürülerek ismi ‘Çubuk

  Şuayip YAMAN

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke çapında 2011 yılından itibaren kademeli olarak tüm Genel Lise ve Meslek Liseleri’nin ‘Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi kapsamında, ilçemizdeki Çubuk Lisesi de 2013 yılında Anadolu Lisesi’ne dönüştürülerek ismi ‘Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’ olarak değiştirilmişti.

 

İlk kuruluşu 1887 yılına kadar uzanan, 1952 yılından itibaren kesintisiz olarak 64 yıldır ilçemizde ‘Çubuk Ortaokulu’ ve ‘Çubuk Lisesi’ ismiyle ilçemizin en tarihi Lise’nin tekrar ‘Çubuk Lisesi’ ismini alması nedeniyle görüştüğümüz Okul Müdürü Mustafa MESCİOĞLU konuya ilişkin olarak şunları ifade etti: “Okulumuz eski ismine kavuştu. Bu durum hepimizi mutlu etti. Ancak bunu sadece tabela değişikliği ile anlamlandırmamalıyız. ‘Çubuk Lisesi’nin ilçemizdeki köklü ve başarılı kurum algısına layık olabilmek için iki yıldır yoğun ve planlı bir çalışma süreci yaşadı.

 

Bu süreci; yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin gayretleriyle gerçekleştirdik. Bütün bu çalışmaları yaparken disiplinli, okul içinde ve dışında güven ortamını sağlamış, huzurlu ve mutlu bir okul olmak birinci önceliğimiz oldu.

Öncelikle Okulumuzda öğrencilerimizin güvenli bir eğitim-öğretim ortamına kavuşmaları, çevreden gelebilecek olumsuzlukların önlenmesi ve disiplinli bir okul ortamının oluşturulması için 2015 yılı şubat ayından itibaren yönetici, öğretmen, öğrenci, emniyet mensupları ve velilerimizle birlikte ciddi bir çalışma işbirliği oluşturulmasının sonucunda Okul’da güvenli ve disiplinli bir eğitim ortamı oluşturulmuştur.

 

Bunun yanı sıra okulumuzda akademik başarımız da gözle görülür derecede artmıştır. İki yıl önce (2014 yılında) 1053 öğrenciden ancak 110 öğrencinin teşekkür ve takdir belgesi alabildiği okulumuzda bu sayı bu yıl 748 öğrencide 240’ a ulaşarak  % 150 oranında artmıştır.

 

Üniversiteye hazırlık sürecinde “Temel Lise mi? Dershane mi? Okul Kursu mu?” sorularının velilerin zihninin bulandığı günlerde sorumluluk almaktan kaçınmadık. Açtığımız yetiştirme ve destekleme kurslarında profesyonel çalışma yöntemlerimizle öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin fedakâr çalışmaları, öğrencilerimizin gayretleri sayesinde başarıyı yakaladık.

 

2014 yılında okulumuzun YGS başarısı ÖSYM verilerine göre % 50 seviyesinde iken, 2015 yılında düzenlediğimiz “Destekleme ve Yetiştirme Kursları” ile bu başarı % 100 artarak sınava giren 155 öğrenciden 153’ü YGS barajını aşmış, Okulumuzun YGS puan ortalaması da  % 85 oranında artış göstermiştir. Bunun sonucu olarak Çubuk Lisesi öğrencilerinin okul dışında hiçbir destek ve kaygıya ihtiyaç duymadan üniversiteye hazırlanabildiklerini bugün gururla söyleyebiliyoruz.

 

Bir yandan da okulumuzun fiziki eksikliklerini hızla giderdik. Sınıflarımızı, kütüphanemizi, resim atölyemizi ve diğer birimlerimizi boyasından sırasına, perdesinden dolabına kadar yeniledik. Teknolojik altyapımızı tamamladık. Fizik-Kimya-Biyoloji laboratuarımızın yenilenmesi ile bahçe ve çevre düzenlemelerimiz halen devam etmektedir.

           

Akademik ve fiziki çalışmaları yaparken, öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerini de ihmal etmedik. Kültürel geziler, sosyal projeler, spor ve sanat faaliyetlerinde öğrencilerimiz kendilerini ifade etme şansı buldular.

 

20.05.2016 tarihinde gerçekleştirdiğimiz TUBİTAK Bilim Fuarı’nda ülkemiz okullarında kendi türünde bir ilk olan “Çubuk Lisesi ‘K+AÇIŞ’ Proje Merkezi” adlı proje etkinlik evimizi açtık.

 

Bütün bu çalışmaları yaparken, disiplin, ekip ruhu ve kurum kültürünü ön planda tuttuk. Huzur ve güven ile çalışmalarımıza devam ettiğimiz ve iki yıllık emeğimizin karşılığını almaya başladığımız şu günlerde kurumumuzun, tarihi kimliğine kavuşması anlamına gelen Çubuk Lisesi adını almış olması mutluluğumuzu bir kat daha artırdı ve taçlandırdı.”

 

Okuldaki bu değişim ve olumlu gelişimlerin eğitim öğretimle birlikte Okulu tercih edecek öğrenciler içinde önemli olduğunu vurgulayan Okul Müdürü MESCİOĞLU ‘Çubuk Lisesi’ isminin öncelikle ilçemize ve bütün paydaşlarımıza hayırlı olmasını, Okulumuzun geçmişten gelen İlçemizdeki ‘Marka Okul’ idealini gerçekleştirmesine vesile olmasını diliyorum.

 

Sayın Veli, Değerli Öğrencimiz;

 

Çubuk Lisesi olarak hedefimiz, sadece ilçemizin değil, geçmişte olduğu gibi Ankara’nın en çok tercih edilen, en başarılı, öğrenci ve velilerin en çok güvendikleri en etkin Okul’u olmaktır.

Sizi de Çubuk Lisesi ailesinin bir ferdi olmaya davet ediyoruz.

Çubuk Lisesi Okul Yönetimi olarak; Okulumuzu daha yakından tanımak ve bilgi almak için aşağıdaki telefonları arayabilirsiniz. Sevgi ve Saygılarımızla…”

                                                                                             

İrtibat  Tel :   0 505 292 40 54  (Okul Müdürü)

                            0 533 565 16 57  (Müdür Yardımcısı)

                            0 536 257 77 68  (Yazı İşleri Şefi)

 

Çubuk Lisesi Tanıtım Filmini:

 

Youtube

 

http://youtu.be/L9Lqrxduvf4 adresinden izleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum