ÇUBUK LİSESİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

ÇUBUK LİSESİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, bilinen diğer adıyla “Çubuk Lisesi” bir başarıya daha imza atmak üzere...

                                                                  

Şuayip YAMAN

Okul Müdürü Mustafa Mescioğlu konuyla ilgili olarak yaptığı “Basın Açıklaması”nda, “Milli Eğitim Bakanlığının en prestijli ödülü olarak kabul edilen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” kapsamında Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinin 2016-2017 Öğretim Yılı proje başvurusunda , “KAÇIŞ” adlı projesiyle ülke çapında 3357 başvuru içinde “ Öğretim Yöntem ve Teknikleri” kategorisinde ilk 63 proje arasına girerek saha ziyaretine kalma başarısı gösterdiğini belirtti.

 

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, Ankara’da bu başarıyı gösteren 3 okuldan birisi, ilçemizde de tek okul oldu. Ülke genelinde bu ödül için ciddi emekler gösteren bir çok il ve kurumu geride bırakarak büyük başarı gösterdi.

 

Projeyi hazırlayan Okul öğretmenlerinden Zülfü Mutlu, Gönül Şanlı ve Şazinur Olcay saha ziyaretlerinin 22-26 tarihleri arasında gerçekleşeceğini, Türkiye birincisinin bu ziyaretler sonucunda belli olacağının belirttiler. (Bölge ve Türkiye birincileri Milli Eğitim Bakanlığı-Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın Web sitesinde yayınlanacak)

 

Bu başarının tesadüf ve ilk olmadığını ifade eden Okul Müdürü Mustafa Mescioğlu,

Yine 2016-2017 Öğretim yılında, Okulumuz koordinatörlüğünde 7 ortaklı olarak hazırlanan Erasmus + Avrupa Birliği projesinin Türkiye de kabul edilen 150 projeden biri olduğunu belirtti.

 

Mescioğlu, Okulumuz İngilizce öğretmenleri Selma Türe ve Şirin Taşdemir tarafından hazırlanan ve önümüzdeki 2 yıllık süreçte de devam edecek proje kapsamında, Okulumuzda ve proje ortağı okullarda, eş zamanlı olarak pek çok faaliyetin gerçekleştiğini söyledi.

 

Mescioğlu, Polonya, Romanya, Letonya, İspanya, Portekiz ve Yunanistan’dan birer okuldan ortak olduğu projenin ilk yılında yapılan hareketliliğe öğrenci götürülmediğini, ancak ikinci yıl yapılacak olan Yunanistan ve Polonya hareketliliğine öğrenci götürüleceğini sözlerine ekledi.

 

Okul Müdürü Mescioğlu; voleybol,  resim, kompozisyon, şiir, satranç, wushu, tekvando gibi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de İl ve İlçe çapında derecelere sahip olan Okulumuz başarılarının devam edeceğini, bunun da Çubuk Lisesi olmaktan kaynaklanan bir misyon olduğunu ifade etti.  

img-20170426-wa0040-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.