Çubuk Kurban Bayramına Hazır

Çubuk Kurban Bayramına Hazır

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, İlçede Kurban Bayramı'nın sorunsuz bir şekilde kutlanması için ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince alınacak olan tedbirler hakkında bilgiler veren Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, ''2429 Sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile de belirlendiği üzere 4,5 gün olan Kurban Bayramı, 07 Aralık 2008 Pazar günü saat 13.00'te başlayıp, 14 Aralık 2008 Pazar günü sona erecek olup, söz konusu tarihler arasında tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları bayram tatiline gireceklerdir. Huzur ve güven ortamı içerisinde bir Kurban Bayramını kutlanması için, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ve Mesleki Kuruluşlarca alınacak tüm tedbirler ile yürütülecek hizmetlerde gerekli hassasiyetler gösterilecektir. Ümit ediyorum ki, bayram süresince de ilçemizde huzur ve güzellik hakim olur. Bu duygularla ben şimdiden bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum''dedi.



Çubuk Belediyesi Başkan Vekili Ünal Arıcı Kurban bayramı ile ilgili tüm birim müdürlerini toplayarak hazırlıklar hakkında bilgi aldı. Kurban Bayramı öncesi gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Çubuk Belediyesi Başkan Vekili Ünal Arıcı, Kurban kesim yerlerinde sağlıklı ve huzurlu bir ortamın sağlanması için bir dizi önlemler alındığını belirtti.



Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürü Orhan Ünal, Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan hazırlıklar hakkında şunları söyledi;'' Kurban Bayramında vatandaşların kurban kesimi yapacakları kırka yakın çiftlik, Ekiplerimizce ve Sağlık İşleri Müdürlüğümüz tarafından gerekli incelemelerden geçirilerek geçici olarak ruhsatlandırılmıştır. Ayrıca kurban kesim yerlerinde kurban etlerinin hijyenik olarak taşınması ve muhafaza edilmesi için Belediyemiz tarafından bastırılan poşetlerin kullanılması zorunluluğu getirildi. Kurban satış yerlerinde de denetimlerimizi artırdık. Bayram süresince, kurbanlık hayvanların kesim öncesi ve sonrası muayeneleri, sağlık raporları ve kulak küpeleri de veteriner ekiplerimiz tarafından kontrol edilecektir. Kurban Bayramı boyunca belirlenen yerler dışında kesim yapmak isteyenlere göz açtırmayacağız'' dedi.



Kurban alımı ve kesimi esnasında ilkel görüntülerin yaşanmaması için büyük çaba sarf eden belediye, kimsenin mağdur olmaması amacıyla hayata geçirilen kurallar konusunda bütün vatandaşların duyarlı davranmasını istedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.