Çubuk Kültür Festivali 2. Gününde

Çubuk Kültür Festivali 2. Gününde

Çubuk’ta bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Uluslar arası Çubuk Kültür Festivali renkli gösteriler ve konserlerle devam ediyor.

Festival alanına 300'den fazla standın kurulduğu ve özellikle yöresel ürünlerin ziyaretçilerle buluştuğu 6'ıncı Uluslararası Çubuk Kültür Festivali renkli gösteriler ve konserlerle devam ediyor. Turşuları ile ünlü ilçede turşucular en çok satan salatalık turşusunun dışında patlıcandan karnı bahara, kavundan, karpuza, elmadan yumurtaya kadar onlarca çeşit turşu hazırlayarak, festivalde ziyaretçilerin beğenisine sunarken vatandaşlar da bol bol alışveriş yapma imkanı buluyor.



-EV HANIMLARI FESTİVALE AYLAR ÖNCE HAZIRLANDILAR-

Köylüler festivalden aylarca önce festival için ilçenin en ücra köşelerinden topladıkları kuşburnundan alıcına kadar yüzlerce doğal ürünü de açtıkları stantlarda satışa sunuyor. Bunlardan biride Küçükali Köyünden Döndü Gümdoğmuş (40) ve kızı Rukiye Gündoğmuş (13), aylar önce hazırladıkları ürünlerini dört gün boyunca festivalde satacaklar. Kazandıkları parayla da bir yıl boyunca geçimlerini sağlayacaklarını söyleyen Döndü Gündoğmuş, festivalin kendilerine para kazandırmayı öğrettiğini ve boş zamanlarında artık festival için bir şeyler ürettiklerini belirtti.

-BULGARİSTAN GRUBU İLGİNÇ FİGÜR, DANSLARI VE YAŞLARI İLE FESTİVALİN İLGİODAĞI-



Festivalin ikinci günü yöresel sanatçılardan Mustafa Yaman'ın konseri ile başlarken, yabancı gurupların gösterileri ile devam etti. Özellikle ilginç figür, dansları ve yaşları ile Bulgaristan dans grubu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasına oyunları ile eşlik eden Polonya grubu festivalin ilgi odağı oldu.

-2010 YILININ ENLERINE ÖDÜLLERİ VERİLDİ-



6'incisi düzenlenen ''Uluslararası Çubuk Kültür Festivali''in de geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda '' '2010 Yılının Enleri' seçilirken, festivalde ödülleri verildi. Seçici kurulun belirlediği kişiler şunlardan oluşuyor.

''Sivil toplum kuruluşu dalında Çubuk Platformu adına'' Ahmet Yalçın, ''Yılın en başarılı siyasetçisi'' Haluk İpek, ''Yılın en başarılı eğitimcisi'' Prof. Dr. Ağah Çubukçu, ''Yılın en başarılı belediye başkanı'' Melih Gökçek, ''Yılın en başarılı bilim adamı'' Eşref Yücelyiğit, ''Yılın en başarılı firması'' İtimat Tavukçuluk adına Kadir Çakır,''Yılın en başarılı iş adamı'' Hasan Buzluk, ''Yılın en başarılı bürokratı'' YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayarak ve ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç.

Ödül törenine şehir dışında olduklarından dolayı katılamayan Kamil Kılıç, Haluk İpek, Melih Gökçek ve Hasan Albayrak'ın ödülleri ilçeye geldiklerinde kendilerine takdim edilecek.



Ödül töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ''Toplumumuza hizmet edenleri takdir etmek, bu toplum için zaman harcayan, emek sarf edenleri, motive etmek için ilçe olarak bu kişileri onurlandırdık. Mutlaka ilçemize hizmet edenler bunlarla sınırlı değildir. Biz bu ödül törenini her yapacağız. İlçemize hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Biz onlara minnettarız''dedi.



-TÜRKİYEM GÖSTERİ GRUBU İZLEYENLERİ MEST ETTİ-



Ödül töreninin ardından sahne alan Türkiyem gösteri grubu izleyenleri adeta kendinden geçirdi.

 Grup sırası ile Sema, Sarı Gelin, Çiftetelli, Orta Anadolu ve Seğmenler misket, Güreş, Davul ritim, Horon, Ruhların Gücü, Zeybek, 10. Yıl Marşı eşliğinde, Kazım Karabekir ve Atatürk canlandırılırken tüm dansçıların sahne aldığı final ile bitirdiler.

 Yaklaşık 2 saat süre gösterinin ardından grup uzun süre ayakta alkışlandı.



-ANKARA'NIN SEVİLEN SANATÇISI OĞUZ YILMAZ, SEVENLERİNİ COŞTURDU-



Daha sonra sahne alan Ankara'nın tanına ve sevilen sanatçılarından Oğuz Yılmaz, seslendirdiği bir birinden güzel parçalarla sevenlerini eğlendirdi. Sanatçı Oğuz Yılmaz, sahneden ayrılmadan önce yaptığı konuşmada ilçeye her yıl geldiğini ancak bu yıl özellikle yolu görünce çok şaşırdığını söyleyerek, ''İlçeyi bu yıl çok farklı gördüm. Yol otoban gibi olmuş, birde gazetelerden takip ettiğim kadar Çubuk'a Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kurulacakmış. Bundan sonra üniversite ilçesinde daha çok konser vereceğiz inşallah'' diye konuştu.



-ÇUBUK TÜRKİYE'NİN İLK ÜNİVERSİTE İLÇESİ OLACAK-

Programın sonunda konseri izleyen binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Lokman Özden, festivalin sadece Çubuk'un tanıtımında değil, Türkiye'nin de dünyaya tanıtılmasında önemli rol oynadığını söyledi. İlçede yapılan yatırımlardan ve yapılmaya devam eden yatırımlardan da bahseden Başkan Özden, Çubuk'un Türkiye de bir ilk olan, üniversite ilçesi olacağı müjdesini verdi ve bu konuda kendilerine destek olan herkese ilçesi adına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.