Çubuk Külliyesi'nde Fidan Dikimi

Çubuk Külliyesi'nde Fidan Dikimi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Çubuk Külliyesi'nde yeşillendirme çalışmaları kapsamında öğrenciler, akademisyenler ve denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin katılımıyla fidanlar toprakla buluşturdu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Çubuk Külliyesi'nde yeşillendirme çalışmaları kapsamında öğrenciler, akademisyenler ve denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin katılımıyla fidanlar toprakla buluşturdu.

Esenboğa Mahallesi'nde yapımı devam eden Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesi alanının ağaçlandırılması çalışmaları kapsamında, üniversite, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve AnkaraOrman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde bin 500 sedir ve çam fidanının dikimi gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Metin Doğan, sosyal sorumluluk projesi kapsamında serbest denetimlikten yararlanan hükümlüler, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla ağaçlandırma çalışması yapıldığını belirtti. Külliye için ayrılan geniş alanın yarısının ağaçlandırılmasının hedeflendiğini ve bu doğrultuda bugüne kadar yaklaşık 20 bin fidan dikiminin gerçekleştirildiğini aktaran Doğan, daha ağaçlandırılacak çok alan olduğunu belirterek yeşil dostu bir üniversite alanı oluşturacaklarını söyledi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise gelecek yıl eğitime açılacak alanın dikilen fidanlarla güzelleşeceğini belirterek, "Üniversitemiz, sosyal alanlarıyla, orman alanlarıyla, binalarıyla muhteşem bir eser olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın armağanı olarak Çubuk'ta yer bulacak" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Kemal Demirdön de oluşturulacak orman alanının bakımını denetimli serbestlik uygulamasına tabi olan hükümlülerin yapacağını ifade ederek "Denetimli serbestlik cezaları daha modern, daha ekonomik bir cezalandırma sistemidir. Toplumsal bir cezalandırma sistemidir. Cezanın yerine geçen bir sistem ama böyle güzel işler yaparak ağaç dikerek, topluma yararlı hale getiriliyor" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve hükümlüler fidanları toprakla buluşturdu.

Kaynak:https://www.haberler.com/cubuk-kulliyesi-nde-fidan-dikimi-7886034-haberi/

ybu-fidan-dikimi1-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.