ÇUBUK KIZILAY’ ININ GELENEKSEL İFTAR YEMEKLERİ DEVAM EDİYOR

ÇUBUK KIZILAY’ ININ GELENEKSEL İFTAR YEMEKLERİ DEVAM EDİYOR

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanlığı her yıl geleneksel olarak sürdürdüğü iftar yemeklerinin ikincisini bu akşam verdi.

                                                          Şuayip YAMAN

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi dur-durak bilmiyor.

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanlığı’nca, Türk Kızılay’ı Konferans ve Düğün Salonu’nda iftar yemeği verildi.

 

İftar yemeğinden önce Emekli İmam Önder Kalaycı tarafından Kuran Tilaveti okundu. İlçe Müftüsü Bilal Kara, ilçemiz ve ülkemizin birlik ve beraberlik ve selameti için dua okudu. Hep birlikte “Amin” denildi. Belediye müdürlerinden Ahmet Karakuş’un iftar ezanını okumasının ardından oruçlar bozuldu.

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanlığının ikinci gün iftar konukları, Özel Çubuk Harika Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Çubuk Özel Eğitim Uygulama Merkezi okullarının engelli öğrencileri, bunların aileleri okul yöneticileri ve protokol idi.

 

Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç günün önlem ve önemini belirten konuşmasında,  “Türk Kızılay’ı 1868’den bu yana ulusal ve uluslar arası alanda her türkü koşulda insanların açısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir çıkar gözetmeyen ülkemizin en köklü ve en güçlü yardım kuruluşlarından biridir.

 

147 yıldır insan onurunun korunması amacıyla gönüllü olarak çalışmalarını yürüten Türk Kızılay’ı günümüze kadar yüz binlerce aileye “Yardım Eli” uzatmış, kuruluş felsefesi gereği dünyanın neresinde olursa olsun, insan acısını dindirmek için sonsuz bir özveriyle çalışmaktadır.

 

Bu çalışmalardaki temel gücünü ise Kızılaycılardan ve yardım sever Türk halkından almaktadır. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Kızılay’ı kan, ilk yardım ve afet müdahale gibi hizmetleri yanında Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetler sonucu felaketzedelerin acılarına ortak olur, çadır, battaniye, gıda, yiyecek, sağlık hizmetleri de verir.

 

Türk Kızılay’ı dünyanın neresinde olursa insanların yardımına koşmuştur.

 

Ayrıca bizlere her etkinliğimizde özellikle kan bağışı ve yardım toplama kampanyaları konusunda yardımlarını esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan sağduyulu Çubuk halkına da teşekkür ederim.

 

Yine ayrıca Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a ile Türk Kızılay’ı Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu’na destek ve katkılarından dolayı, Şube’m ve çalışanları adına teşekkürü bir borç bilir, şükranlarımızı sunarız.

 

İftar yemeğimizi onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

 

İlçe Müftüsü Bilal Kara, “Bu hayırlı gün vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan mutluyum. İnsanlarımız böyle günlerde hassas, duyarlı ve güzel bir kompozisyon oluşturuyorlar.

 

Tabii ki böyle bir ay içerisinde çeşitli kurumların vermiş olduğu iftar yemekleri ile yaşlısından gencine ve çocuğuna kadar bir arada bulunması birlik ve beraberliğin tesisi için çok önem arz etmektedir.

 

İnsanoğlu bir felakete, bir olumsuzluğa uğradığı zaman ilk koşan Türk Kızılay’ı oluyor. Açları doyurmak, çıplağı giydirmek ve onlara çadır vermek için koşmaktadır. Dünyanın neresinde bir felaket, bir olumsuzluk Türk Kızılay’ı oraya koşar.

 

Bizleri bir araya getiren Çubuk Kızılay Şubesi Başkanını ve ona destek veren arkadaşlarını kutluyor, ileriye dönük faaliyetlerinde başarılar diliyorum. Allah’a emanet olun...”

kizilay01-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.