Çubuk Kent Konseyinin Gündemi Üniversite

Çubuk Kent Konseyinin Gündemi Üniversite

Çubuk Kent Konseyinde, Kurulacak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tartışıldı

Çubuk'un sorunlarını tartışmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla Kasım 2010 Genel Kurul Toplantısını yapan Çubuk Kent Konseyi, Ahmet Yalçın'ın Başkanlığında Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde toplandı. Toplantıya CHP İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe, AK Parti Gurup Başkanı Ömer Aydın, Belediye Meclis Üyesi Osman Refahiyeli, ÇUDEF Başkanı Recep Taş, mahalle muhtarları, birim müdürleri, meslek odaları başkanları ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda ilk olarak Gençlik Meclisi Çalışma Yönergesi okunarak Konsey üyelerinin onayına sunuldu. Oylamada CHP İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe'nin, yönergenin bir nüsha olarak üyelere sunularak incelenmesini talep etmesi üzerine, yönerge bir sonraki Kent Konseyi Toplantısında tekrar görüşülmek üzere ertelendi.

Yürütme Kurulu tarafından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi beklentisi, su aboneliği ve doğalgaz gibi birim müdürlüklerinin şubelerinin Çubuk'ta kurulması, askerlik şubesi binasının yapılması imar planına Çubuk çevre yolunun da dahil edilmesi konuları görüşülmek üzere gündeme alınması teklif edilerek üyelerin önerilerine başvuruldu.

Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yalçın, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı'nın, Belediye Başkanı Lokman Özden'in ve AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan'ın bu üniversite konusunda yoğun çaba gösterdiklerini ve sonuca doğru ilerlendiğini anlattı. Üyelerdeki heyecanı anladığını ifade eden Yalçın, üniversitenin ilçenin vazgeçilmez bir beklentisi olduğunu vurgulayarak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesini Çubuk'ta 7'den 77'iye herkesin istediğini ve bu isteklerinden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceklerini söyledi. Üniversitenin Çubuk'ta kurulacağı konusunda bazı Milletvekillerin ve Bakanların sözleri ve müjdeleri de olduğunu hatırlatan Yalçın, verilen sözlere ve hükümete sonuna kadar güvendiklerini, ancak konsey üyelerinin görüşleri doğrultusunda bir eylem planı hazırlayacaklarını da bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.