Çubuk Kent Konseyinden Hollanda'ya tepki

Çubuk Kent Konseyinden Hollanda'ya tepki

Çubuk Kent Konseyi Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat, Türk bakanlara yönelik tutumu nedeniyle Hollanda hükümetini ve daha sonra Hollanda Hükümetine destek olan AB hükümetlerini kınadı.

 

Çubuk Kent Konseyi Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat, yaptığı yazılı açıklama ile Almanya ve Hollanda'nın Türk bakanlara getirdiği yasağı kınadı.

Son zamanlarda AB ülkelerin Türkiye karşıtlığı tutum ve söylemlere başlamalarının çok manidar olduğuna dikkat çeken Saat, demokrasiden söz eden devlet yöneticilerinin bu yönde tavır sergilemelerinin çok çirkin bir davranış olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'nın Türk konsolosluğuna girişine izin verilmemesinin diplomatik bir skandal olduğunun altını çizen Saat, şunları kaydetti:

‘’Avrupa’da Türk Bakanlara karşı takınılan olumsuz tavır yakışıksız olmuştur. Uzun yıllardır Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile müttefik olduğunu dile getiren Avrupa ülkeleri son zamanlarda Türkiye’ye karşı anlamsız bir tavır içerisine girişmiştir. Bakanlarımıza karşı bu tutum devletimize ve bakanlarımıza karşı devlet ciddiyetine yakışmayan insan hak ve hukuk kavramı içerisinde tarifi olmayan bir davranıştır. Ayrıca bu süreçte Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımız da darp etmişlerdir. Yapılan tüm bunlar milli bir tavır takınmamıza neden olmuştur. Bakanımıza yapılan hareketler diplomatik kurallara ve uluslararası anlaşmalara aykırıdır. Demokrasi ile övünen Avrupa'nın demokrasi anlayışı bu mudur? Bu olay Hollanda tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Çubuk Kent Konseyi olarak öncelikle Almanya, Hollanda olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine bu anlayıştan bir an önce vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz.’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum