ÇUBUK KENT KONSEYİ’NDEN ETİMESGUT KENT KONSEYİ’NE ZİYARET

ÇUBUK KENT KONSEYİ’NDEN ETİMESGUT KENT KONSEYİ’NE ZİYARET

Çubuk Kent Konseyi yönetim kurulu üyeleri, Etimesgut Kent Konseyi’ni ziyaret etti.

 

                                                                                                                 Şuayip YAMAN

İsmail Tekaüt’ün başkanlığındaki Çubuk Kent Konseyi heyeti; Ali Naci Yeşiltepe, Şuayip Yaman, Salih Sadi Saat ve Konsey Sekreteri Hikmet Metin’den ( Belediye Yazı İşleri Müdürü) oluşuyordu.

Çubuk Kent Konseyi üyelerini, makam odasında kabul eden Etimesgut Kent Konseyi Genel Sekreteri M. Hüsamettin Dolaş, Çubuk Kent Konseyi yönetim kurulu üyelerinin sorularını yanıtladı.

Genel Sekreter Dolaş yaptığı açıklamada, “Her şeyimizi Belediye karşılıyor. Kağıtlarımıza kadar Belediye (Kültür Müdürlüğü) ödüyor. Kent Konseyi başkanımız Belediye başkan yardımcımızdır. O’nun dışında diğer üyelerimiz maaş alıyorlar. Her mahallede 3-4 kişilik ‘Çalışma Gruplarımız’ var.  Bu gruplar sorunları bize bildirir. Biz de Başkan’a iletiyoruz. Başkan sorunları, Meclis komisyonlarına sevk ediyor. Burada görüşülen sorunlar çözüme kavuşturuluyor. Belediye başkanımız eğitime çok önem veriyor. Gazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile öğrencilere ücretsiz kurslar düzenliyoruz.

 

etiSEM Proje KoordinatörlüğüEtimesgut Belediyesi Kent Konseyi binasında hizmetveren etiSEM birimlerinden etiSEM Kent Konseyi Kurs ve Eğitim Merkezi Mesleki Gelişim ve Beceri Edindirme Kurs Programları’na yoğun ilgi gösteriliyor.

etisem.jpg

Müzik ve Gösteri Sanatlarıprogramları, Müzik ve Halk Oyunları olarak iki grup halinde Etimesgutlu insanımızın hizmetine sunuldu. Müzik ve Gösteri Sanatları Programları alanında Çocuklar ve Yetişkinler kategorisinde Bağlama, Keman, Ney, UD, Gitar ve Org gibi enstrüman eğitimleri veriliyor. Ayrıca yine çocuklar ve yetişkinler için Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği Repertuar Eğitimi yapılıyor. Bu kurslar, Emekli Devlet Sanatçısı Konservatuar Müdürümüz Medine Yurdakurban Karaalın tarafından veriliyor.

 

Yine etiSEM Kent Konseyi Kurs ve Eğitim Merkezi’nde verilen Bilgisayar Kullanımı, İnternet ve e-Posta Yönetimi, Temel Bilgisayar Okur-Yazarlığı, Elde Kurdele İşi, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım, İş ve Sosyal Hayatta İletişim, Girişimcilik ve Pratik İngilizcesi 1 – Genel Konular kursları devam ediyor” dedi.

Genel Sekreter Dolaş, misafirlere binayı gezdirdi. Yapılan faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Binada yer alan sivil toplum örgütleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Binanın en üst katında Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e ait bir çalışma odası var. Bu oda bir kapısı ilçeye hâkim büyükçe bir balkona açılıyor. Başkanın odasının bitişiğinde Kent Konseyi’nin toplantılarının yapıldığı yine büyükçe bir toplantı salonu var. Bunları mutfak, mahalle çalışma grupları ve muhtarların çalışma odaları takip ediyor.

etimes.jpg

Bir alt katta ilçede faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerinden;Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma Ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV), Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF), Ahsen Derneği, Erzurumlular Derneği,  Çorumlular Derneği, Gümüşhaneliler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Tüm Ankara Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Çankırılılar Derneği, Etimesgut Kırım Tatar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Niğde İli ve İlçeleri Derneği, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ahimesut Derneği, Türkiye Kızılay Etimesgut Şubesi, Türk Hava Kurumu (THK), Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ankara Dernekler Federasyonu, Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği, Etimesgut-Sincan-Yenikent-Konyalılar Eğitim Kültür ve Sosyal Derneği, Gaziantepliler Derneği, Yozgatlılar Derneği, Etimesgutlular Derneği, Etimesgut Taksiciler Yardım Derneği, Haymanalılar Derneği, Tokatlılar Derneği, Etimesgut Trabzonlular Derneği, Etimesgut Çorumlular Derneği, Atayolu Derneği, Samsun İli ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu, Türk Eğitim-Sen, Etimesgut Halk Eğitim Derneği’nin birer odaları var.

Yine bir alt katın salonunda folklor ekipleri çalışmalar yapıyor. Dersliklerde öğrenciler ücretsiz kurs alıyorlar.

Girişte El ve Yöresel ürünler merkezi var.

Binada, Judo Eğitim Merkezi, Kütüphane Bilgi Evi, İnternet Evi,  ve Konferans Salonumuz bulunmaktadır.

Kent Konseyi’ne bağlı olarak; 2 bin 500 yüz üyeli Kadın Meclisi, 300 üyeli Çocuk Meclisi, 600 üyeli Gençlik Merkezi ve 600 üyeli Engelli Meclisi var.

Kültür Sanat, Hukuk, Kültür Sanat, Kimsesiz Çocuklar, Toplu Konut ve Etap Yönetimi, Hayvan Hakları, trafik Sorunları; İnsan hakları, Sanayici ve İşadamları “İhtisas Çalışma Grupları” var.

Belediye Başkan Yardımcısı, “Hizmet için varız. Bizde uçlar yok. Herkese eşit mesafedeyiz. Yukarıdaki sivil toplum örgüt temsilcilikleri bunun en büyük kanıtıdır” dedi.

Ziyaretçilere, yöresel ürünlerden içli (peynirli, patatesli, ıspanaklı) ve içsiz gözleme ile çay ikram edildi.

Temennim, Çubuk Belediyesi’nin de tüm sorunlarını hallettikten sonra böyle bir binayı ilçemize kazandırmasıdır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum