Çubuk Kent Konseyi’nden ‘Bir Damla Kan Bir Can’ Kan kampanyası

Çubuk Kent Konseyi’nden ‘Bir Damla Kan Bir Can’ Kan kampanyası

Çubuk Kent Konseyi ve Çubuk Kızılay Şubesi işbirliğinde ‘Bir Damla Kan Bir Can’ isimli kan kampanyası başlatıldı.

Sosyal sorumluluk projelerini başarıyla sürdüren Çubuk Kent Konseyi, Kızılay’la birlikte kan bağışı kampanyası gerçekleştirdi.

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç ile birlikte ilk defa kan bağışı organizasyonu düzenlediklerini dile getiren Çubuk Kent Konseyi Başkanı Dr. İsmail Tekaüt, kan bağışı kampanyalarında vatandaş desteğinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Ramazan ayından yeni çıkılması ve son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle kan stoklarının azaldığını hatırlatan Tekaüt, ’’Kan, kaynağı insan olan bir maddedir. Temini tamamen gönüllülük esasına dayanır. Sağlıklı her birey düzenli olarak kan bağışlayarak hem kendi sağlığına katkı sunar hem de hayat kurtarır. Ben ilçemizdeki tüm duyarlı sivil toplum kuruluşlarına hem de tüm kamu kurum ve kuruşlarına buradan kan kampanyasına destek vermeye davet ediyorum. Sağ olsun Belediye Başkanımız Dr. Tuncay Acehan bey, Belediye Başkan Yardımcımız Zeki Meyin Bey ve Hasan Hüseyin Karakuş bey, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanımız Zeki Avan bey, MHP İlçe Başkanımız Adem Kisecik bey, SP İlçe Başkanımız İsa Çınar bey, Yıldırım Ahalisi Dernek Başkanımız Emrah Erdoğan bey, de kampanyamıza bizzat kan vererek destek verdiler’’ dedi.

Kampanyaya destek veren Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, kampanya kapsamında kan alımını gerçekleştiren Kızılay Kan bağış tırında gerekli kontrollerin gerçekleştirmesinin ardından kan bağışını Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Yıldırım Ahalisi Dernek Başkanı Emrah Erdoğan ile birlikte yaptı.

Sosyal sorumluluğu yerine getiren ve konuya hassasiyet gösteren Çubuk Kent Konseyi’ni tebrik eden Başkan Acehan’ise, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu ve kan vermenin sağlık açısından çok fazla faydalarının olduğunu belirterek herkesi kan vermeye çağırdı.

Kampanyaya Çubuk Kent Konseyi Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat, Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Soba, yürütme kurulundan Tunay Nazlıay Şerbetçi, Aşkın Kavasoğlu, Gençlik Meclisi Başkan Vekili Ferdi Resim de katılarak destek verdiler. Yerel basının da bizzat kan vererek destek olduğu kampanyada ilgi odağı yerel basın mensuplarından Selahattin Keser’e oldu.   

kan-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.