Çubuk Kent Konseyi Yürütme Kurulu İlk Toplantısını Yaptı

Çubuk Kent Konseyi Yürütme Kurulu İlk Toplantısını Yaptı

Çubuk Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Çubuk Muhtarlar Derneği binasında gerçekleşen ilk toplantıya, Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şan, Çubuk Şoförler Odası Başkanı Zekeriya Erdoğmuş, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman, Yıldırım Ahalisi Derneği Başkanı Ercan Arslan, Aşağı Çavundur Mahallesi Muhtarı Abdullah Esre katıldı. 


İlk toplantısı olmasına rağmen önemli kararların alındığını söyleyen Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, kendilerine güvenin boşa çıkarılmaması için var güçleri ile çalışacaklarını belirtti. Kent konseyinin etkili olarak çalışması noktasında Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın çok kararlı ve istekli olduğunu vurgulayan Tekaüt, “Bizim hedefimiz bugüne kadar çeşitli nedenlerle bir türlü çalışmayan kent konseyini etkili bir şekilde çalıştırmak ve kent konseyini ilçemizde yaşayan herkesin güçlü sesi haline getirmektir. Biz Çubuk’un birleştirici ve toplayıcı merkezi olmak için çalışacağız. Geçmişte ilçede yaşayan ve bugün başka yerlerde yaşamayı sürdüren ve ilçede yaşamaya devam eden nereli olursa olsun, hangi makam ve mevkide olursa olsun, hangi işi yapıyorsa yapsın 7’den 77’iye herkesi kent konseyine destek olmasını ve bu harekete omuz vermeye davet ediyoruz. Birlikte olursak, birlikte hareket edersek bu ilçeye hayırlı hizmetler ederiz inşallah” dedi. 


Daha sonra Kent Konseyi, yürütme kurulunun faaliyetlerinin etkinleştirilmesi adına yetki dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Yardımcılıklarına; Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcılığına Ercan Arslan ve Komisyonlar ve Komisyonların Faaliyetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Şuayip Yaman oy birliği ile seçildi. Abdullah Esre ise sekreterlik görevine oy birliği ile seçildi.


Toplantıda; Çubuk Kent Konseyi yönergesinin güncellenmesi, sivil inisiyatif varlığının ve kent konseylerinde katılımcılığın mutlak göstergesi olan Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Engelliler Meclisi, Çocuk Meclisi ve Onur Kurulu Meclisi’nin oluşturulmasına karar verildi. Ayrıca çalışma gruplarının tespitinin ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantılarının her 15 gün de bir yapılması kararlaştırıldı.

kent-konseyi1.jpgkent-konseyi2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum