Çubuk Kent Konseyi yapıldı

Çubuk Kent Konseyi yapıldı

Çubuk Kent Konseyi, Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Sipahi ve konsey üyelerin katılımıyla yapıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, "Çubuk'un sorunlarını çözmek, hem de çevreye duyarlı bir şekilde gelişmek için ortak akla ve işbirliğine, daha da önemlisi ortak vizyona ihtiyacımız vardır" dedi.

Çubuk Kent Konseyi, Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Sipahi ve konsey üyelerin katılımıyla yapıldı. Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Tuğluca, "Kent Konseyi, Çubuk için ortak vizyonun oluşmasında çok önemli bir işlev görecektir. Bugün burada yerel siyasi hayatımızın yeni bir dönemine geçiyoruz. Dünyada kamu yönetimi anlayışı değişti. Yönetim anlayışı yerini yönetişim anlayışına bıraktı. Devletler artık, otorite ve yetkilerini, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle paylaşıyor" şeklinde konuştu.

Kent Konseyi'nde oluşturulan görüşlerin, Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında gündeme alınıp, değerlendirileceğini belirten Tuğluca, "İlçemizin sorunlarını çözmek, hem de çevreye duyarlı bir şekilde gelişmek için ortak akla ve işbirliğine, daha da önemlisi ortak vizyona ihtiyacımız vardır. İşte Kent Konseyi, bu ortak vizyonun oluşmasında çok önemli bir işlev görecektir. Konsey üyelerinin bu konuda gönüllü destek vereceklerine olan inancım tamdır" dedi.

Yürütme Kurulu Başkanı Ünal Arıcı'nın başkanlığında toplanan Kent Konseyi'nin, gündeminde komisyonların seçimi vardı. 10 ayrı komisyon üyesinin seçildiği toplantıda, komisyonlara daha sonra kent konseyi üyesi olmayan kişilerin de katılabileceği konusunda karar alındı. Toplantıda, oluşturulan komisyonların 25 Kasım tarihinden önce kendilerinin belirleyeceği bir tarihte toplanarak, 25 Kasım'da yapılacak Kent Konseyi Toplantısı'na öneriler sunmalarına karar verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum