Çubuk Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Temelleri Atıldı

Çubuk Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Temelleri Atıldı

Gençlik Meclisi, Çubuk Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Ercan Arslan, Şuayip Yaman, Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Yiğiner, Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Soba ve yönetim kurulu üyeleri nezaretinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde ilk toplantısını g

Gençlik Meclisi, Çubuk Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Ercan Arslan, Şuayip Yaman, Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Yiğiner, Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Soba ve yönetim kurulu üyeleri nezaretinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Çubuk Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Gençlik Meclisi ilk toplantısını yapılarak, meclis başkanını seçti.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Ercan Arslan, Kent Konseyi olgusu hakkında bilgiler vererek amaç ve çalışma programı hakkında açıklamalar yaptı.

Yapılan bilgilendirmenin ardından belirlenen bir günde toplanarak çalışma yönergesi üzerinde durulacağını belirten Arslan, yürütme kurulunun seçilmesinin ardından meclisin kendi kendisini yöneteceğini söyledi.

Gençlik Meclisi’nin kentte yaşayan gençlerin sorunlarından, gereksinimlerinden ve beklentilerinden yola çıkarak, çözüm önerileri ve projeler üretilmesi, bu önerilerin ve projelerin gerçekleştirilmesine katılma, katkıda bulunma ve sorumluluk üstlenilmesi gibi çok yönlü ve geniş kapsamlı hedefleri bulunan bir platform olduğunu belirten Arslan, “Çubuk Kent Konseyi olarak kurumsal yapımızı tamamlama konusunda önemli bir adım atıyoruz. Aktif olarak çalışmasını sürdüren Kadın Meclisimizin, Kent Konseyi’nin önemli bir organı olacak Gençlik Meclisi’ni de oluşturuyoruz. Benim kişisel beklentim 2015 yaz aylarında varlığını önemli ölçüde hissettirecek şekilde yoğun bir etkinlik programı ile çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacak aktif ve dinamik bir meclistir. Aranızda başkan, üyeler seçerek, çalışma grupları oluşturarak aktif çalışmalarınıza başlayacaksınız” dedi.

Yapılan ilk toplantıda Gençlik Meclisleri’nin başkanı, başkan yardımcıları, sekreterleri seçilerek meclisin çalışma yöntemi üzerinde duruldu.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda başkanlık için 5 aday yarıştı. Adayların kendilerini tanıtarak yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından yapılan seçimde, toplantıya katılan 22 delegeden en çok oy alan Fatih Sultan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Lokman Kuruca Gençlik Meclisi Başkanı olarak seçildi. Daha sonra yapılan oylamalarda ise Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi’nden Muhammed Enes Metin Başkan Yardımcısı,  Çubuk Anadolu Lisesi’nden Oktay Özdemir Başkan Yardımcısı, Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden F. Gülcan Çalı Başkan Yardımcısı, Yunus Emre Anadolu Lisesi’nden Emrullah Sarıaslan Sekreter, Karadeniz Teknik Üniversitesi Maliye Mezunu Beyza Esre Sekreter ve Çubuk Anadolu Lisesi’nden Ömer Kaan Demirgil  Sekreter olarak seçildi.  


2img_4485.jpg2img_4486.jpg2img_4487.jpg2img_4490.jpg2img_4491.jpg2img_4492.jpg2img_4492.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum