Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi toplandı

Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi toplandı

Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Belediye Meclis Salonu'nda toplantı düzenledi.

Çocuk Meclisi Başkanı Gurbet Günenç başkanlığında toplanan çocuk meclisi üyeleri, ilçe meselelerini görüştü.

Toplantının açılışında 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden kazasının yıl dönümü nedeniyle saygı duruşunda bulunuldu ve ardından dua edildi.

Daha sonra sırayla söz alan meclis üyeleri, daha temiz bir Çubuk isteyerek, ilçede yaşayanların temizliğe daha fazla önem göstermesini istedi.

Okullardaki bazı önemli ihtiyaçların tartışıldığı toplantıda, turizme yönelik sosyal tesislerin ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

Üyeler, doğal yaşam alanların bozulmamasının yanı sıra bisiklet yolları, spor tesisleri, kay kay alanları yapılmasını talep etti.

Başkanlık yazısıyla gündeme gelen huzurevindeki kimsesizlere yönelik "Gönüllü Torun Projesi", yetim, öksüz ve yoksul çocuklara yönelik "Kardeşlerimle Paylaşmayı Seviyorum, Oyuncaklarımı Paylaşıyorum" ve çevre temizliğine dikkat çekmek için "Emanetimizi Temiz Tutun" Projeleri ayrı ayrı oylanarak, projelerin Çubuk Kaymakamlığı, belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin destekleriyle hayata geçirilmesine karar verildi.  

Meclis toplantısının ardından Çocuk Meclisi üyeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan'ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aslan, yerelden genele genişleyen ve büyüyen demokrasilerde, çocuk meclisinin önemine vurgu yaptı.

Gördüğü manzara karşısında geleceğin idarecilerinden umutlu olduğunu ifade eden Aslan, "Sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Okullardaki sorunları da not aldık. İlgili arkadaşlarımla görüşerek sorunları çözeceğiz inşallah" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.