Çubuk-Kazan Arası 40 Km Kısalıyor

Çubuk-Kazan Arası 40 Km Kısalıyor

Ankara’da Çubuk ile Kazan ilçelerini bağlayan karayolunda çalışma başlatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen yol çalışması kapsamında,Çubuk ilçesinin İstanbul Devlet Karayolu’na bağlantısı sağlanacak.

KazanKızılcahamam gibi ilçelerin Esenboğa Havaalanı'na ulaşımını kolaylaştıracak yolda başlatılan çalışmanın 2 ay da tamamlanması planlanıyor.

Çubuk ile Kazan ilçelerini yaklaşık 40 kilometre yakınlaştıracak bağlantı yolunda çalışmaların çok hızlı devam ettiğini belirten Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ekiplerin bir taraftan alt yapı çalışmasını sürdürdüğünü diğer taraftan da asfaltlama çalışması yaptığını aktardı.

Çalışmanın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından sürdürüldüğünü vurgulayan Acehan, yolun yapılmasının ilçeyi kör nokta olmaktan çıkartarak önünün açılmasına katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Yapımı süren yol dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür eden Acehan, şöyle konuştu:

'Yaklaşık 24 kilometrelik yol adeta yeniden baştan yapılıyor. Kazan ile Çubuk ilçelerinin sınırı olan Yakup Hasan Mahallesi'nden başlayan yol çalışmasında ekiplerin bir kısmı temel kısmını ve menfez çalışmalarını yapıyor. Bir kısmı da temel kısmı yapılan yerlerin asfaltlamasını sürdürüyor. Çubuk veKazan ilçelerini bir birine yakınlaştıracak yol aynı zamanda yaklaşık 11 mahallenin ulaşımını sağlayan grup yol olarak hizmet vermektedir. Yol bir gidiş, bir geliş şeklinde yaklaşık 9 metre genişliğinde 2 katsıcak asfalt atılarak hizmete açılacak.'

Kaynak:http://beyazgazete.com/haber/2016/9/23/cubuk-kazan-karayolu-calismalari-basladi-3479966.html

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.