Çubuk Kaymakamlık Satranç Turnuvası Sona Erdi

Çubuk Kaymakamlık Satranç Turnuvası Sona Erdi

Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği, "4. Kaymakamlık Satranç Turnuvası" ödül töreniyle sona erdi.

Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilciliği'nin destek verdiği turnuva, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Kültür Evi'nde 2 gün devam etti.

Çubuk Kaymakamı Cemal ŞahinÇubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, TSF Çubuk Turnuva Direktörü Veysel Kılınçarslan, öğrenci ve velilerin ilgiyle izlediği turnuva, 26 kategoride ve 7 turda yapıldı. Turnuvaya 360 sporcu katıldı.

 

Turnuvada, 7 yaş kategorisinde Burak Kahraman ve Yağmur Akar, 8 yaş kategorisinde Mete Umut Erol ve Firdevs Rumeysa Kürkçü, 9 yaş kategorisinde Hamdi Ahmet Aydos ve Eda Sevval Saat, 10 yaş kategorisinde Buğra Ali Yılmaz ve Zeynep Kahraman, 11 yaş kategorisinde Erencan Arık ve Miray Karakuş, 12 yaş kategorisinde Faruk Ömer Ünal ve Asude Elif Şimşek, 13 yaş kategorisinde Berk Ahmet Tokgöz, 14 yaş kategorisinde Resul Yılmaz ve Şevval Melike Bacaksız, 15 yaş kategorisinde Barış Tuğut, 16 yaş kategorisinde Alp Muhammed Tokgöz, 17 yaş kategorisinde Fatih Yanardağ ile büyükler kategorisinde Murat Demirci birinci oldu.

Kaymakam Cemal Şahin, törendeki konuşmasında, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri turnuvanın yanında, yıl içinde farklı turnuvalar da gerçekleştirdiklerini, ilçeye yapılacak gençlik merkeziyle binlerce kişinin katılımıyla etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Turnuvada, ailelerin çocuklarıyla iki gün boyunca ter döktüklerini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Rahatsız olduğum bazı şeyler ve tavsiye edeceğim şeyleri burada sizinle paylaşmak istiyorum. Bu uyarılarımı da kalabalık gördüğüm her yerde söyleyeceğim. Lütfen spor yapalım, sigara içenlerimiz varsa hemen bıraksın ve trafik kurallarına uyalım. Her ortamda spor konusunda, sigara konusunda ve trafik konusunda uyarılarımı yapmak istiyorum.’’

Şahin, ilçede dört yıldır satranç ve eskrimde büyük gelişmeler yaşandığını ifade ederek, destek verenlere teşekkür etti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da satranca, spora ve eğitime yapılan yatırımınhiçbir zaman boşa gitmeyeceğini söyledi.

Çocukları kötü alışkanlıklardan korumanın en önemli yolunun, onları sanata, spora, satranca ve beyin aktivasyonu gerektiren uğraşlara yönlendirmek olduğunu vurgulayan Acehan, "Bizler belediye ve kaymakamlık olarak çocuklarımızın bu ihtiyaçlarını karşılamak için elimizdeki bütün kaynakları bu alanlara seferber etmeye çalışıyoruz’’ diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ise satrancın kaybetmeyi, kazanmayı, stratejik düşünmeyi, ileri hamleler yapmayı, bazen geri çekilerek kazanmayı çocuklara küçük yaşta öğrettiğini, bu nedenle önemli olduğunu dile getirdi.

TSF Çubuk Turnuva Direktörü Veysel Kılınçarslan da yaş sınırlaması olmayan turnuvaya 4 - 5 yaş grubundan, 80 yaşına kadar birçok sporcunun katıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, turnuvada dereceye girenlere madalyalarını Kaymakam Şahin, Belediye Başkanı Acehan ve hakemler verdi.

Madalya töreninin ardından Şahin ve Acehan, sporcular ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.