Çubuk Kaymakamı Çenet, kurum amirleri ve muhtarlarla toplantı yaptı

Çubuk Kaymakamı Çenet, kurum amirleri ve muhtarlarla toplantı yaptı

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, yılında yapılan çalışmalar ve ilçenin sorun ve eksiklerinin belirlenmesi amacıyla toplantı gerçekleştirdi.

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Halk eğitim Merkezi Konferans Salonunda, kamu kurumları ve mahallelerin sorunları, taleplerini görüşmek, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarla toplantı yaptı.

Konuşmasına başlarken Anayasa Değişikliği Halkoylamasının sorunsuz ve güzel bir ortamda geçmesinden dolayı tüm kurum çalışmalarına teşekkür eden Çenet, göreve geldiği günden bu tarafa gerçekleştirdikleri çalışmaların genel bir değerlendirmesini yaptı.

Yapılması gerekenleri tespit etmek, eksikleri ve talepleri belirlemek, birlik ve beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma ile bundan sonra ilçe halkına daha güzel hizmet vermek amacıyla bu toplantıları düzenleyeceklerini belirten Çenet, konuşmasında şunları söyledi:

‘’Bizim 84 mahallemiz ve dolayısı ile muhtarımız var. Biz tüm mahallelerimizdeki etkinliklere vaktimiz el verdiğince katılmak istiyoruz. Tüm mahallelerimizin sorunlarını belediyemiz ve diğer kurumlarımızla birlikte ele aldığımız sürece hepsinin üstesinden geleceğiz. Özellikle muhtarlarımızdan kanunlara göre suç teşkil eden şüpheli durumlar olduğu zaman güvenlik güçlerimize vakit kaybetmeden haber vermelerini istiyoruz. Bildiğiniz gibi en son hayvan hırsızlığı olmuştu. Jandarmamızın özverili çalışması sonucu kısa sürede aydınlandı ve şüphelileri tutuklandı. Önümüz yaz olduğu için bu gibi olaylar olabilir. Bu nedenle çok daha fazla duyarlı olmamız gerekiyor.’’

Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise, bir araya gelerek sorunların tartışıp çözüm bulmanın faydalarına değindi. Belediye olarak yürüttükleri çalışmalardan bahseden Başkan Acehan, on bir ayın sultanı Ramazan ayına girildiğini hatırlatarak, tüm ilçe halkının huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesini diledi.

Bu yıl Ramazan ayının ruhuna uygun bir dizi program hazırladıklarını hatırlatan Başkan Acehan, ‘’Bu sene Ramazan ayında Cuma ve Cumartesi akşamları Atatürk Parkında inşallah Ramazan ruhuna uygun kültürel etkinlikler yapacağız. Ramazan ayında otellerde ve şatafatlı yerlerde iftar yapmak istemiyoruz. Bizim daha çok yetimler, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve kimsesizlerimize dönük iftarlarımız olacak. Bunun yanında gıda yardımız olacak’’ diye konuştu.

Konuşmaların sonunda Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şan ve Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle’de söz alarak mahalle ve üreticilerin sorunlarını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum